goed kabelmanagement kantoor, officetopper helpt u daarbij

Kabelmanagement is een term die de laatste jaren steeds bekender aan het worden is. Hoewel er steeds meer apparatuur draadloos wordt, staan er op een gemiddeld bureau toch vaak een aantal grote stroomverbruikers, denk aan:

  • computers
  • monitoren
  • printers

Deze groep apparaten, vaak in combinatie gebruikt, zitten op dit moment nog wel vast aan kabels. Zonder een goed kabelmanagement nemen zij de welbekende kabelspaghetti, kabelkluwen of kabelbal met zich mee. Wat zijn hiervan de risico's?

Kabelmanagement, waar is het goed voor?

Een rommelig bureau, voor de een is het een fijne werkplek en voor de ander een doorn in het oog. Hoe onschuldig het op het eerste gezicht ook lijkt, zo'n kabelkluwen neemt toch een hoop risico's met zich mee.

Het grootste gevaar is brand. Een dichte hoeveelheid kabels trekt in de regel vaak stof aan. Stof gepaard met de warmte die de kabels of apparatuur afgeven, verhoogt de kans op brandgevaar enorm. Het is daarom van groot belang kluwen te vermijden. Er zijn verschillende manieren om dit probleem te voorkomen, hier kom ik later op terug.

Een ander risico is dat je kans loopt op ongelukken en schade aan de inventaris. Buiten het feit dat losse kabels slordig staan, bestaat er altijd een kans dat iemand of iets achter de kabels blijft hangen. Zo loop je onnodig risico, terwijl de oplossing zó simpel kan zijn.

Voordelen van een goed kabelmanagement

  • Het kantoor krijgt een nette opgeruimde uitstraling
  • Werkplekken/werkruimtes zijn goed schoon te houden
  • Minder risico op brandgevaar
  • Trekt minder stof en vuil aan
  • Geen loshangende kabels (kan een hoop ellende besparen)

Kabels wegwerken: oplossingen voor een goed kabelmanagement.

Je kent het wel, de hangende kabels onder je bureau. Je hebt ze nog nooit aangeraakt, maar toch zit er een knoop in die alleen de sterkste man ter de wereld er in heeft kunnen leggen. Hoe voorkom je dit fenomeen en hoe zorg je ervoor dat kabels veilig op hun plek blijven? Hieronder een aantal oplossingen die een hoop problemen kunnen besparen.

Powerbox

Een powerbox is een handig hulpmiddel om alle data- en stroomaansluitingen te integreren in een werkplek. Er zijn heel veel mogelijkheden wat betreft aansluitingen, zoals: stroom, netwerk (lan), VGA, HDMI, audio en usb. De box is monteerbaar in bijna alle werkbladen.

Powerbox Officetopper

Powerbox diverse aansluitingen

(Van links naar rechts: Power box VGA,Trianga Power Tower)

Kabeldoorvoerpunt

Een van de meest simpele, maar effectieve oplossingen. Het kabeldoorvoerpunt is te monteren in bijna elk werkblad en is een goede optie om de kabels van het bureau af te sluizen. Het doorvoerpunt in combinatie met kabelvreters ben je binnen no time van alle losse kabels af!

Kabeldoorvoerpunten, kabeldoorvoer, doorvoerpunt, kabelpunt

(Voorbeeld van verschillende soorten kabeldoorvoerpunten)

Monitorarm

De grote steunpoten die onder een monitor zijn gemonteerd nemen vaak al een aanzienlijk deel van het bureau in. Door de monitor te bevestigen op een monitorarm bespaar je niet alleen ruimte, maar maak je een werkplek ook een stuk ergonomischer.

Monitorarm 1 scherm

monitor arm 2 schermen

(Van links naar rechts: Monitorarm Viewmate 1, Monitorarm Viewmate 2+)

Cpu-houder

Het hoofddoel van een cpu-houder is de pc van het bureau of de grond afhalen. Zo bespaar je ruimte op je bureau en staat de pc niet meer in de weg. Het vrij ophangen van de pc is ook goed voor de luchtcirculatie. De pc wordt minder warm, dit bevordert het prestatievermogen.

cpu_houder_top_grip_wit Officetopper

universele-cpu-houder-kilo Officetopper

(Van links naar rechts: Top Grip CPU houder, Universele CPU houder Kilo)