Navigatie
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice
  • Levering in België!
  • Beoordeling: 9.6 | 46 beoordelingen

Categorieën

Een kantoor aan huis inrichten

2019-11-25 14:55:09

Een kantoor aan huis inrichten

Ga jij een kantoor aan huis inrichten? Dan is het verstandig eerst inspiratie op te doen voordat je gaat beginnen met uitkiezen van de een ruimte of meubels. Wij hebben een aantal tips en ideeën verzameld, zodat je voorbereid aan de slag kunt gaan.

Wat is de beste plek voor een kantoor aan huis?

Al nagedacht over waar je nieuwe kantoor moet komen? Dit is de eerste en meteen de belangrijkste stap die je moet zetten. Stel jezelf de volgende vragen, en de ideale plek wijst zich vanzelf.

  • Ga ik klanten aan huis ontvangen?
  • Ga ik alleen werken of is er misschien een extra werkplek nodig?
  • Is de ruimte makkelijk bereikbaar?
  • Kan ik me hier op mijn werk concentreren?
  • Komt er genoeg daglicht binnen?

Niet alle vragen zijn even belangrijk. Dit verschilt natuurlijk per baan/werkzaamheden. Door jezelf deze vragen te stellen, heb je in ieder geval aan de belangrijkste punten gedacht.

Een-goed-kantoor-aan-huis-Officetopper

Het juiste meubilair voor een thuiswerkplek

Nadat je de knoop hebt doorgehakt en je een plek hebt gekozen die aan de eisen voldoet, kun je het meubilair gaan uitkiezen. Doordat je jezelf de bovenste vragen hebt gesteld, weet je wat je nodig hebt en wat je in jouw nieuwe kantoor kwijt kunt.

Wanneer je kantoormeubelen gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met de ergonomie. Ben je van plan om langdurig aan je bureau te werken? Overweeg dan om een bureaustoel te kopen welke je lichaam goed ondersteunt. Goed meubilair is geen kostenpost, maar een investering. Het voordeel van goed meubilair merk je vooral op de lange termijn, zo voorkom je een hoop klachten en sluit je een aantal gezondheidsrisico’s uit.

Akoestiek, een ondergeschoven kindje, je zou er in een woonhuis misschien niet zo gauw aan denken. Toch kan het een hoop ruzie voorkomen en er voor zorgen dat je na een lange werkdag gewoon lekker met je vrouw en kinderen (of andere huisgenoten/partners) aan één tafel kunt eten. Niet iedereen die in hetzelfde huis leeft hoeft mee te genieten van telefoongesprekken of gevloek op een weigerend computerprogramma.

Je kunt de akoestiek van een ruimte in een woonhuis op verschillende manieren verbeteren. Dit begint al met de keuze van het plafond en vloerbedekking. Daarnaast zijn er verschillende accessoires die geluidsgolven dempen, denk aan: akoestische panelen en akoestische kasten.

een kleurrijk kantoor aan huis Officetopper

Inspiratie voor een kantoor aan huis

Tot slot een aantal inspirerende thuiswerkplekken. Dan kun je na het lezen van deze blogpost je eigen kantoor aan huis inrichten!

Mocht je er nu echt niet uitkomen, dan kun je altijd nog vrijblijvend advies vragen aan een van onze ervaren medewerkers;)

kantoor aan huis Officetopper

een klassiek kantoor aan huis Officetopper

een duowerkplek kantoor aan huis Officetopper