Navigatie

Afvalscheidingsbakken

Wilt u binnen uw organisatie beginnen met afvalscheiding op kantoor - of dit nog verder uitbreiden? In ons assortiment treft u een ruim aanbod aan afvalscheidingsbakken voor kantoor. Deze afvalbakken zijn voorzien van meerdere bakken, waardoor de afvalstromen eenvoudig van elkaar gescheiden kunnen worden. Op deze pagina bekijkt u alle afvalscheidingsbakken.

Waarom afval scheiden?

Het is wellicht de meeste voor de hand liggende reden, maar misschien ook wel de belangrijkste. Afval scheiden draagt namelijk bij aan een circulariteit en duurzaamheid. Twee aspecten die in de hedendaagse samenleving steeds belangrijker worden. Door het scheiden van uw afval kan het gemakkelijker worden gerecycled. Het wordt door sommigen dan ook niet meer gezien als afval, maar als nieuwe grondstof voor de productie van goederen. Denk hierbij aan kleding van gerecycled materiaal, maar ook kantoormeubilair!


Diverse soorten afvalbakken

Zoekt u een afvalscheidingsbak met binnenbakken? 2, 3 of zelfs 4 afvalstromen? Dan bent u bij bij Officetopper aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u een divers aanbod aan afvalscheidingsbakken. Zo bevatten de meeste afvalbakken meerdere afvalstromen. Dit zorgt ervoor dat scheiden van afval makkelijker gemaakt wordt doordat elk soort een aparte afvalstroom heeft. Er is een keuze tussen afvalbakken met diverse eigenschappen. Bakken met muurafstandhouders en geruisloos sluitende deksels tot aan brandveilige pedaalemmers, bestel ze snel en gemakkelijk via onze webshop!.

Modulaire afvalscheidingsunit

Welk soort afval hoort bij welke kleur?

Verschillende afvalstromen in een afvalbak zijn ideaal voor het scheiden van uw afval. Maar dan moet nog wel het juiste soort bij elkaar gegooid worden. Daarom wordt er gewerkt met verschillende kleuren, iedere kleur is bedoeld voor een bepaald soort afval. Dit zorgt ervoor dat het scheiden van afval gemakkelijk en snel verloopt, zo wordt de drempel tot het scheiden verlaagd. De volgende kleuren met bijbehorende soorten afval worden gehanteerd:

  • Blauw: De blauwe kleur dient voor papier en karton.
  • Oranje: De oranje kleur duidt de PMD afvalstroom aan. Plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken mogen in afvalbakken met deze aanduiding gegooid worden.
  • Groen: De groene kleur staat voor GFT-afval. Deze is geschikt voor groente-, fruit- en tuinafval.
  • Geel: De gele kleur komt iets minder vaak voor bij standaard afvalscheidingsbakken. Deze kleur staat voor glas.
  • Grijs/zwart: De kleuren grijs en zwart wisselen elkaar af. Deze staan beide voor het restafval. Alles wat niet in de andere stromen past mag in deze afvalbak gegooid worden.

Nieuwe afvalscheidingsbak kopen?

Heeft u een passende afvalscheidingsbak gevonden? En het gewenste aantal afvalstromen? Dan bestelt u deze gemakkelijk en snel via onze webshop. Op de productpagina leest u de levertijden van onze producten. U kunt de afvalscheidingsbak op komen halen op onze locatie of kiezen voor levering. Hierbij heeft u de keuze uit basic of premium levering. Bij basic levering leven we op de begane grond achter de eerste deur - en bij premium levering brengen we het product op de gewenste plek en nemen we eventueel het verpakkingsmateriaal mee terug! Heeft u nog vragen? Of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.