Navigatie

Kantoorkasten (122 artikelen)

Tijd voor een nieuwe kantoorkast? Op deze pagina vindt u ons complete assortiment met kantoorkasten. Selecteer hieronder direct de categorie die u zoekt of scroll naar onder om alle kantoorkasten te zien.

Online kantoorkasten kopen

Kantoorkasten komen in verschillende soorten en maten. Op deze pagina vindt u het volledige overzicht. Ons assortiment loopt uiteen van draaideurkasten tot aan brand(vertragende)kasten.
Zo'n ruim aanbod maakt het niet makkelijker om de juiste kast bij uw inrichting te kiezen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij alle verschillende eigenschappen voor u op een rijtje gezet.

Afsluitbare kantoorkasten met slot

Om de veiligheid van de opgeborgen spullen/eigendommen van het bedrijf of van uw collega's te kunnen garanderen, kunt u het beste een kantoorkast met slot nemen. Het lijkt misschien simpel om een kast met een slot te nemen, maar er zijn diverse type sloten.

Cilinderslot

Het cilinderslot is het meest voorkomende slot bij een kantoorkast. Het slotmechanisme bestaat uit een cilinder en een behuizing. Stiften, plaatjes of kogeltjes zorgen ervoor dat alleen de bijpassende sleutel in het slot past.

Cijferslot

Kantoorkasten met cijferslot

Het cijferslot komt het vaakst voor bij lockerkasten of kluisjes. Dit is vooral omdat cijfercodes uitermate geschikt voor persoonlijk gebruik. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet voor elke werknemer een aparte sleutel aangemaakt te worden. En het grootste voordeel is dat er geen sleutel nodig is en deze dus ook niet kwijtgeraakt of verloren kan worden.

Verschillende type deuren

Zoals u misschien al opgevallen is zijn er op deze pagina kasten te vinden met diverse soorten deuren. Nu lijkt dit op het eerste gezicht slechts alleen een optisch verschil, maar het praktische nut is vaak velen malen groter.

Kasten met roldeur of rolluik

We beginnen direct met een van de meest voorkomende kasten op het kantoor, namelijk degene met de roldeuren. Het grote voordeel van een roldeur of rolluik is dat deze zich binnen in de kast oprolt. Zo is het dus niet nodig om rekening te houden met openslaande deuren. Er zijn kantoorkasten met horizontale en/of verticale roldeuren of met één of twee rolluik(en) (afhankelijk van de breedte).

De kantoorkast met draaideuren

Een echte klassieker in het assortiment. Wanneer u kiest voor een draaideurkast is het verstandig om rekening te houden met de openslaande deuren. Een voordeel deze kantoorkast is dat hij tot een van de voordeligste types behoord. Op werkplaatsen wordt vaak de metalen draaideurkast gebruikt, maar voor op het kantoor is de houten kast met draaideuren een stijlvol alternatief.

De kantoorkast met draaideuren

Een echte klassieker in het assortiment. Wanneer u kiest voor een draaideurkast is het verstandig om rekening te houden met de openslaande deuren. Een voordeel deze kantoorkast is dat hij tot een van de voordeligste types behoord. Op werkplaatsen wordt vaak de metalen draaideurkast gebruikt, maar voor op het kantoor is de houten kast met draaideuren een stijlvol alternatief.

Schuifdeurkasten voor kantoor

De schuifdeurkast wordt vaak gezien als het luxere/chique broertje van de bovengenoemde twee types. Ook deze kast is leverbaar met metalen of houten ombouw. Tip: de akoestiek verbeteren? Bekijk dan eens onze akoestische schuifdeurkasten!

Trends en populaire kleuren

Zoals bij elk type of soort inrichting, doen zich ook bij de kantoorkasten bepaalde trends voor. Zoals hierboven al te lezen is, blijkt dat de roldeurkast de laatste jaren vele malen populairder dan de "good old" draaideurkast.
Maar ook binnen de verschillende soorten kast doen zich trends voor. Zo waren vroeger bijvoorbeeld de metalen kasten met roldeur erg in trek. Terwijl je nu bijna alleen nog maar metalen kantoorkasten met kunststof roldeuren ziet.

Populaire kleuren

Als je aan oude kantoren denk, denk je al gauw aan grijze of crème-kleurige kasten. Vandaag de dag is het kleurenaanbod flink gegroeid. Zo zijn de kleuren wit en aluminium flink in populariteit gestegen.
Een andere trend die zich steeds vaker voordoet is een houten ombouw. Dit wil zeggen dat de kast aan de bovenkant en beide zijkanten wordt voorzien met houten panelen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de kast alleen van een topblad te voorzien. Dit is een perfecte oplossing om de kast te laten matchen met de bureaus of vergadertafels in dezelfde ruimte.

Gebruikte kantoorkasten

Ook voor een gebruikte kantoorkast bent u bij Officetopper aan het juiste adres! Onder het kopje kasten, in de zwarte balk bovenaan de website, vindt u ons complete assortiment gebruikte kantoorkasten.