Navigatie

Akoestiek

(80 artikelen)

De akoestiek in uw kantoor verbeteren? Zorgen voor een kortere nagalmtijd? En de productiviteit in uw kantoor omhoog laten schieten? Dan zijn onze akoestische producten dé oplossing bij uitstek. Op deze pagina ontdekt u ons complete assortiment!

Zoekt u meerdere werkplekken voor uw kantoorruimtes? Of bent u van plan meerdere ruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!

Akoestische oplossingen voor op het kantoor

Akoestiek is van groot belang in uw werkruimte. Het komt vaak voor dat kantoorpanden gehorig zijn en uw medewerkers met geluidsoverlast te maken hebben. Een ideale oplossing voor dit probleem is bijvoorbeeld akoestische- scheidingswand of ophangelement. Deze producten zorgen ervoor dat nagalm in uw werkruimte wordt verminderd. Dit houdt in dat de geluidgolven die in de ruimte worden geproduceerd verkort worden en niet blijven rondzwerven. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan hieronder verder!

 

Akoestische oplossingen voor kantoor kopen

Van plan om akoestische meubelen of oplossingen te kopen? Bedenk dat eerst goed welke oplossing u waar wilt gebruiken. Er zijn tegewoondig zo veel verschillende akoestische producten te koop, dat misschien niet geheel duidelijk waar ze het beste tot hun recht komen. Hieronder leest u waar de verschillende type producten het beste gebruikt kunnen worden.

Manieren en oplossingen om de akoestiek te verbeteren

Er bestaan verschillende manieren om de akoestiek te verbeteren. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Vloerbedekking:

De het begint allemaal bij het tapijt/vloerbedekking. Doordat de vloerbedekking meestal al een groot gedeelte van uw ruimte dekt, kunt u hier al een grote slag slaan. Akoestische tegels of tapijt bieden hier de oplossing voor.


akoestische vloerbedekking en akoestische tegels

De akoestische vloertegels vindt u niet terug op onze webshop omdat dit maatwerk betreft. Wanneer u interesse heeft, kunt u altijd vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aanvragen.

Scheidingswanden:

Akoestische scheidingswanden hebben eigenlijk twee functies. Ten eerste dienen ze natuurlijk om de akoestiek van uw ruimte te bevorderen. Ten tweede kunnen ze ook een frisse look aan uw werkruimte geven. In onze webshop vindt u een ruim assortiment scheidingswanden. Zo hebben we bijvoorbeeld in hoogte verstelbare akoestische panelen en zelfs verrijdbare scheidingswanden.

De scheidingswanden zijn eigenlijk de meest simpele manier om de akoestiek in uw kantoor te verbeteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan op akoestische scheidingswanden om ons complete assortiment te zien.

Akoestische elementen:

Heeft uw kantoor een hoog plafond? Wilt u minder nagalm in de hal? Dan bieden akoestische ophangelementen de uitkomst. Zoals de naam al verklapt, worden de elementen aan het plafond gemonteerd. Dit helpt met het reduceren van de nagalm en geeft tevens een unieke touch aan uw ruimte.Bekijk hier alle akoestische elementen

Akoestische kasten

De deuren van de akoestische kasten zijn gevuld met akoestisch foam. Zo heeft u niet alleen een kast die geruisloos open en dicht gaat, maar tegelijkertijd ook akoestische oplossing.

Bekijk hier ons complete assortiment akoestische kantoorkasten

Recent zijn er nog twee nieuwe groepen op onze webshop bij gekomen: akoestisch meubilair en staande akoestische wanden. Met deze twee groepen is ons assortiment met akoestisch kantoormeubilair compleet. Tip: deze nieuwe productcategorieën zijn uitermate geschikt om de akoestiek in een kantoortuin te verbeteren.

Akoestisch meubilair

Een categorie die eigenlijk niet mag ontbreken, daarom hebben wij besloten om ons assortiment er mee uit te breiden. Producten die u in deze groep kunt vinden zijn akoestische banken en losse werkplekken. Een mooi voorbeeld van zo'n werkplek is de Hut. Dit is een combinatie van akoestische panelen in de vorm van een huis.

Meer te weten komen over akoestiek op het kantoor? Lees dan eens onze blogpost over de Facts en Fabels.
Vebeter de akoestiek op het kantoor - Facts, Fabels en Oplossingen

Akoestische werkplek de Hut

De akoestische Hut

Wanneer je de Hut voor het eerst ziet, denk je vast dat je in een groot Monopoly spel bent beland. Wat begrijpelijk is, want één ding dat is zeker, de Hut valt op. Dit akoestische meubel wordt vaakt gebruikt in grote kantoortuinen, zodat werknemers een plekje hebben om zich terug te trekken. Kijk hier om meer te weten te komen over de Hut.

 

Staande akoestische wanden

Ideaal voor grote open ruimtes, makkelijk te plaatsen en leverbaar in véél verschillende uitvoeringen. Dit is in het kort beschreven wat u van deze staande akoestische oplossing kunt verwachten. Hier onder hebben wij de staande wand Free standing voor u uitgelicht.

Free Standing

Misschien wel een van de meest praktische akoestische oplossingen is de Akoestische wand Free Standing. Dit is een modulaire scheidingswand die aan elkaar te koppelen of gewoon in een ruimte geplaatst kan worden. Het is bij de Free standing zelfs mogelijk om er een verrijdbaar onderstel bij te bestellen. Zo kunt u binnen de kortste keren een afgesloten akoestische ruimte creëren. Door de veelzijdigheid is veel gebruikte akoestische oplossing voor kantoortuinen. Bekijk hier alle uitvoeringen van de Free Standing.

Staande akoestische wand en/of verrijdbare akoestische wand

Akoestiek in kantoortuin Verbeteren

Een kantoortuin is bij uitstek een ruimte die vraag om akoestische verbeteringen. Omdat het vaak een grote open ruimte is waar veel mensen tegelijkertijd aan het werk zijn, is het verstanding om het punt akoestiek eens op agenda te zetten voor de volgende vergadering.

Wat is een kantoortuin?

Een kantoortuin is een ruimte waar vaak meer dan 12 mensen bij elkaar in dezelfde ruimte werken. Hierdoor wordt de communicatie onderling een stuk makkelijker. Het nadeel is echter dat de privacy er minder op wordt en het geluidsoverlast een stuk groter.

Kantoortuin met slechte akoestiek

Kantoortuin zonder akoestische oplossingen

kantoortuin met verbeterde akoestiek

Kantoortuin met akoestische producten

Hoe kan het akoestische probleem in een kantoortuin worden opgelost

Er zijn heel veel verschillende opties te bedenken om de akoestiek te verbeteren. De vraag is dus welke oplossing is voor u het meest effectief? Hierboven werd al eerder het punt privacy genoemd. In de grote open kantoorruimtes kan het voor sommige werknemers lastig zijn zich te concentreren. Het kan ook zo zijn dat er informatie op werkplekken ligt of te zien is, die niet voor idereen bedoeld is. Voor dit voorbeeld zouden akoestische scheidingswanden de perfecte oplossing zijn. Hiermee is het compelete blad van een bureau af te sluiten.

Een ander voordeel van deze akoestische productgroep, is dat ze dicht op de gebruiker staan. Hoe dichter de scheidingswanden bij bron van het geluid zijn, hoe beter de geluidsabsorptie zal zijn. Hierdoor is er minder galm en wordt het gluid dus minder ver gedragen.

Een andere oplossing zouden akoestische (plafond)panelen zijn. Deze akoestische panelen zijn zowel verticaal als horizontaal verkrijgbaar en zijn eenvoudig te monteren. De verticale akoestische panelen zijn ook geschikt om ruimtes in uw kantoor mee in te delen. Zie hier onze verticale akoestische panelen

Akoestische isolatie vs absorptie

Tijdens ons werk komen we vaak bij klanten die werken met kantoortuinen waarbij een goede ruimte akoestiek van belang is om een prettige werkomgeving te creëren. We merken dat er vaak sprake is van verwarring tussen akoestische isolatie en - absorptie. Het gebeurd met enige regelmaat dat klanten een scheidingswand van 40cm hoog aanschaffen tussen 2 werkplekken en zich vervolgens verbazen over het feit dat de medewerkers elkaar nog steeds kunnen horen. Het is toch een akoestische scheidingswand? Wat een waardeloos ding is dat, wordt vervolgens geconcludeerd. Daarom leggen we de verschillen en uitleg van akoestische absorptie en -isolatie nog eens uit. Geluidsabsorptie is belangrijk om in een ruimte de nagalmtijd zo kort mogelijk te houden. 

Meer weten? Lees dan ons blog over Isolatie vs Absorptie

Tweedehands akoestische panelen

Officetopper heeft ook Tweedehands akoestische panelen.