Navigatie

Akoestische panelen

Op deze pagina vindt u al onze akoestische panelen voor aan plafond of aan de muur. De panelen zijn eenvoudig te monteren en daarom een goede toevoeging op de bekende akoestische oplossingen. Heeft u nog een lege muur? Dan zijn de akoestische wandpanelen een decoratieve aanvulling. Geen plek aan de muur? Bekijk dan onze akoestische plafondpanelen.

Akoestische panelen kopen voor een stijlvolle kantoorruimte

De akoestische panelen zijn een mooie aanvulling op alle overige akoestische oplossingen voor kantoor. Omdat onze panelen in dezelfde stofsoorten en -kleuren leverbaar zijn als onze andere akoestische scheidingswanden, vallen deze twee productgroepen goed te combineren. Binnen de categorie akoestische panelen heeft u de keuze tussen plafond- en wandpanelen. Beide producten zijn los te implementeren binnen een kantoorruimte. Het is natuurlijk ook mogelijk om beide producten te combineren. Kijk verder op deze pagina of op de productpagina's voor inspiratie.


Hoe werken de akoestische panelen?

Een ruimte zonder akoestische oplossingen zal erg galmen doordat geluiden van pratende mensen, krakende bureaustoelen of piepende lades meerdere keren worden weerkaatst door muren en andere objecten. Dit zorgt voor veel ruis tijdens een overleg, belletje of wanneer u geconcentreerd wilt werken. Met de juiste akoestiek zullen deze geluiden worden opgevangen, wat weer meer rust geeft. Maar hoe werkt dat nou precies? Dat leggen we u graag uit.


Een verbeterde akoestiek door geluidsabsorptie

Wanneer u panelen in een ruimte ophangt zal dit de akoestische eigenschappen van de ruimte verbeteren. Deze panelen zijn namelijk gevuld met akoestisch schuim. Deze geluiddempende materialen absorberen namelijk de trillingen in de lucht welke worden veroorzaakt door geluiden. Hierdoor wordt het geluid binnen een ruimte minder verspreid. Door het strategisch ophangen of plaatsen van akoestische oplossingen voorkomt u dat geluid of lawaai de hele ruimte doorkruist. Door deze rust wordt de werksfeer bevorderd, kunt u productiever werken, overleggen zonder overlast en bellen zonder ruis op de achtergrond.

Modus wand- en plafondpanelen


Welke verschillende soorten panelen zijn er?

Binnen ons assortiment vindt u twee verschillende soorten panelen, namelijk plafond-en wandpanelen. Deze kunnen onafhankelijk worden ingezet, maar kunnen ook stijlvol worden gecombineerd. We lichten de twee soorten voor u toe.

  • Plafondpanelen: De naam zelf zegt het eigenlijk al. De plafondpanelen worden opgehangen aan het plafond. Dit wordt gedaan door middel van ijzeren kabels. Deze panelen zitten dus niet geheel tegen het plafond aan maar kunnen door deze kabels wel in hoogte versteld worden. Hiermee kunt u dus speelse combinaties maken.
  • Wandpanelen: Voor de wandpanelen geldt hetzelfde. De naam zegt al dat deze panelen aan de wand worden bevestigd. Let dus per wandpaneel goed op voor welke ondergronden deze bestemd zijn. Mocht u hier vragen over hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Een voordeel van de wandpanelen is dat ze eigenlijk geen ruimte in beslag nemen op de werkvloer en een kale muur stijlvol kunnen bekleden.

Uw geluiddempende panelen bestellen bij Officetopper

Heeft u de akoestische panelen naar wens gevonden? In onze webshop bestelt u eenvoudig en snel uw geluidsabsorberende panelen. Toch liever de stofferingen van dichtbij bekijken? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. We adviseren u even contact met ons op te nemen op voorhand, dan zorgen wij dat de juiste collega klaar staat om u te helpen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.