Navigatie

Draaideurkasten

(21 artikelen)

Op zoek naar een draaideurkast voor uw kantoor? Van metaal tot hout of van laag tot hoog, op deze pagina vindt u ons complete assortiment kantoorkasten met draaideuren. Binnen deze categorie vindt u ook de akoestische draaideurkast, chemiekast en brandvertragende archiefkast.

Draaideurkasten kopen

Op zoek naar een draaideurkast voor uw kantoor? Op deze pagina vindt u ons volledige assortiment. Draaideurkasten in allerlei soorten en maten en van diverse materialen, altijd voor een scherpe prijs. Metaal, hout of van laag tot hoog; via onze webshop koopt u direct een kast die past in uw bedrijfs- of kantoorinterieur. Binnen deze categorie vindt u ook de akoestische draaideurkast, chemiekast en brandvertragende archiefkast. Maak kennis met onze collectie en bestel uw kast vandaag nog.

De draaideurkast is een veelvoorkomend type kast en wordt vaak gezien als een goedkoop alternatief voor de roldeurkast. Dit betekent echter niet dat ze voor elkaar onderdoen. De meeste draaideurkasten in onze webshop zijn uitgerust met stevige metalen deuren die voorzien zijn van goed (cilinder)slot. Zo bent u ervan verzekerd dat uw documenten veilig opgeborgen zijn en blijven. Ook zijn de kasten over het algemeen standaard ingericht met legborden, die doorgaans tot maximaal vijftig kilogram kunnen dragen, en bieden daarom een goede oplossing voor het archiveren van uw documentatie.

Heeft u vragen over een bepaalde kast? Neem dan gerust contact met ons op!

draaideurkasten voor kantoor kopen

Verschillende kantoor draaideurkasten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten kantoorkasten met draaideuren voor uw kantoor. Niet alleen de afmetingen zijn divers, maar zo ook het spectrum aan verschillende type kasten.Het materiaal waaruit de kast vervaardigd is, heeft te maken met het specifieke doel waar de kantoorkast voor dient. Zo zijn er bijvoorbeeld; houten, stalen of metalen draaideurkasten. In de alinea’s hieronder leggen wij per categorie meer uit over de verschillende kasten.

Belangrijke factoren van onze kasten

Een kantoorkast met draaideuren kopen, een aantal factoren om rekening mee te houden Voordat u een kantoorkast met draaideuren gaat kopen is het handig om met een aantal praktische factoren rekening te houden.

Voor welk doel gaat u de kast gebruiken?

En van welk materiaal moet de kast gemaakt zijn? In de alinea hierboven staat per type draaideurkast uitgelegd welk materiaal geschikt is voor welk doel.


Heeft u genoeg ruimte voor de openslaande deuren?

In tegenstelling tot een roldeurkast of een schuifdeurkast, slaan bij een draaideurkast de deuren naar buiten open. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met doorloop-, beweeg- of zitruimte.


Welke afmeting moet de kast zijn?

Tip 2 gaat over de ruimte die de openslaande deuren innemen, maar het is ook belangrijk wat de breedte en de hoogte van de kast moeten zijn. Zo kunt u een lage kast, met daarop een topblad, gebruiken als verlengstuk van uw bureau of zelfs als printer- of bijzettafel. De breedtes variëren van minimaal 80cm tot maximaal 120cm. De minimale of maximale leverbare breedte verschilt per type kast.


Wat mag uw kast kosten?

Er zit veel verschil in de prijzen van de vleugeldeurkasten, afhankelijk van het type. Officetopper biedt u ook de mogelijkheid om uw kantoor circulair in te richten met tweedehands kantoormeubelen. Zo kan de keuze voor een tweedehands draaideurkast hele voordelige, maar milieubewuste optie zijn.

 

online chemiekasten met draaideuren bestellen

De voor- en nadelen op een rijtje

Voordat u een keuze maakt willen wij u graag een overzicht bieden van alle voordelen en nadelen die aan een kast met draaideuren hangen:

 • - Uitgebreid assortiment betekent ruime keuze
 • - Voordeligste uit de categorie kantoorkasten
 • - Voor veel verschillende soorten gebruik geschikt
 • - Duurzame materialen en duurzaam ontwerp
 • - De nieuwe draaideur kasten zijn snel leverbaar
 • - De gebruikte draaideur kasten zijn direct uit voorraad leverbaar
 • - De verschillende afmetingen
 • - De kasten met draaideuren in ons assortiment zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Onze stalen draaideurkasten, wat de meest populaire categorie is, zijn opgedeeld in verschillende soorten.

De hoogte van kasten met draaideuren

De hoogte van een kast is belangrijk en heeft alles te maken met de plek waar u uw kast neerzet. De kast moet natuurlijk onder of bij uw bureau passen. Daarom zijn er verschillende hoogtes:

 • - Lage kast met draaideur: tot 100cm
 • - Middelhoge kast met draaideur: van 101cm tot 150cm
 • - Hoge kast met draaideur: 150cm tot 200cm

 

Wat is de diepte van kasten met draaideuren

Ook qua diepte verschillende kasten van elkaar, maar deze loopt niet zo ver uiteen als de breedte. De minimale diepte is 38cm en de maximale diepte is 60cm. Deze laatstgenoemde is een speciale uitvoering van de Hoge stalen kast met vleugeldeuren en is daarmee niet standaard… maar daarentegen wel erg functioneel!

Goedkope kasten

“Wat is de goedkoopste draaideurkast?” Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het vervelende hiervan is dat er niet echt een antwoord op te geven is. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van het gebruik van de kast. Zo is een (simpele) stalen draaideurkast uiteraard goedkoper dan een brandwerende kast. De keuze voor een gebruikte vleugeldeurenkast, kan qua budget wel een voordelige keuze zijn. Wilt u echt een kast voor een scherpe prijs? Bekijk dan eens onze tweedehands modellen. Deze zijn gerepareerd indien nodig en weer helemaal klaar voor gebruik. Maar dat tegen een scherpe prijs.

Alles voor uw kantoormeubilair

Liever eerst de kasten in het echt zien? Dat is zeker mogelijk, echter kunnen wij door ons brede aanbod niet alle kasten in onze showroom tentoonstellen. Wilt u een specifiek model of type zien, neem dan voor u bezoek contact met ons op! Onze showroom in Raamsdonksveer is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Wilt u vrijblijvend advies, plan dan een afspraak in zo kunnen wij u ervan verzekeren dat u tijdens u bezoek direct geholpen kan worden door één van onze ervaren verkopers.