Navigatie

Zit sta bureaus

Met zit sta bureaus van Officetopper geniet u van de voordelen van afwisselend zitten en staan tijdens uw werkdag. We begrijpen als geen ander hoe belangrijk ergonomie en comfort op de werkplek zijn. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment hoogwaardige zit sta bureaus aan.

Zit-sta bureaus kopen

Ze zijn steeds populairder binnen verschillende werkomgevingen: zit-sta bureaus. Deze bureaus dragen immers bij aan een gezonde en ergonomische werkomgeving. Aangezien er bij de gemiddelde kantoorbaan doorgaans vele uren achter een bureau wordt doorgebracht en té veel zitten niet goed voor ons lichaam is, is het kiezen van een goed sta-bureau een zeer belangrijke stap. Bent u al voor een langere periode op zoek naar een juist zit-sta bureau – en overweegt u nu er een aan te schaffen? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u namelijk allerlei soorten zit-sta bureaus, die van elkaar verschillen op het gebied van manier van verstellen, materiaal, kleuren en afmetingen.

Al uw vragen over zit-sta bureaus beantwoord

Klik op de onderstaande links om direct antwoord op uw vraag te krijgen

 

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Aan onze zit-sta tafels zitten heel wat voordelen. Maar we beginnen bij het begin. Want wat is een zit-sta bureau nu eigenlijk? Een zit-sta bureau is, zoals de naam al verklapt, een bureau waarmee u zowel zittend, als staand kunt werken. Deze bureaus zijn namelijk eenvoudig in hoogte verstelbaar – elektrisch of met een slinger. Doordat de tafels zo gemakkelijk te verstellen zijn, kunt u, zonder te veel tijdverspilling, wisselen tussen een zittende of staande werkhouding. Waarom dit zo fijn is? Zitten is erg slecht voor ons – zeker als we te lang achtereen zitten. Dit komt doordat onze ruggenwervel bij te lang zitten statisch wordt belast; en dat heeft zowel op de lange, als op de korte termijn allerlei vervelende gevolgen. Door regelmatig af te wisselen met staand werken, voorkomt u die statische belasting.

Zit-sta bureaus voor twee personen

Diverse soorten en maten beschikbaar

In ons assortiment vindt u allerlei soorten zit-sta bureaus – in allerlei maten, kleuren en materialen. Zo zijn onze sta zit bureaus geschikt voor één of twee personen – en dat zegt meteen alles over het formaat van de bureaus. Wat betreft breedte heeft u bij zowel de single als de duo-bureaus keuze uit diverse formaten, doorgaans is dit van 120cm tot en met 200cm. Kiest u voor een zit-sta bureau voor twee personen? Met een duo zit-sta bureau kiest u voor een dieper bureau, waardoor het bureau haast vierkant is. Wilt u een bureau voor een persoon aanschaffen, maar zoekt u wel meer ruimte? Dan zijn de zit-sta hoekbureaus wellicht de juiste oplossing! Heeft u nog een goed bureau staan, maar wilt u wel profiteren van de voordelen van een zit-sta bureau? Dan zijn de losse zit-sta bureau onderstellen of de zit-sta modules wellicht iets voor u.


Hoe gebruik ik het zit-sta bureau op de juiste manier?

Om te profiteren van de voordelen van een zit-sta bureau, is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Zo is het cruciaal om de tafel op de juiste hoogte af te stellen. Heeft u een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau? Dan doet u dit met een letterlijke druk op de knop. Een deel van onze elektrisch verstelbare bureaus is voorzien van digitaal geheugenpaneel, waarop u de door u gewenste hoogte eenvoudig opslaat. Dit maakt het afwisselen nóg gemakkelijker. Kiest u voor een slinger verstelbaar zit-sta bureau? Dan verstelt u het bureau door middel van een handslinger in hoogte.

slingerverstelbaar zit sta bureau

controlepaneel van een elektrisch zit sta bureau


Hoe stel ik de juiste hoogte af?

Of u nu staand of zittend werkt: het is ontzettend belangrijk dat het stabureau op de juiste hoogte is afgesteld. Is de tafel te laag afgesteld? Dan neemt u al gauw een ‘ingezakte’ houding aan, wat zorgt voor vervelende klachten in uw nek en rug. Staat de tafel te hoog afgesteld? Dan neemt u waarschijnlijk een onnatuurlijke houding aan, waarbij u uw nek te ver naar achteren buigt. En ook dat heeft weer vervelende rug- en nekklachten als gevolg. Om op de juiste hoogte te zitten en dus uw nek, rug en schouders niet onnodig te belasten, kunt u aanhouden dat u zowel uw benen als uw onderarmen in een hoek van 90 graden houdt. Bij staand werken geldt dit enkel voor uw armen; laat deze in een hoek van 90 rusten op het bureaublad. Op deze manier zit en staat u in een natuurlijke en ontspannen houding, waardoor u een statische belasting van de rug voorkomt.


Hoe zorg ik voor voldoende afwisseling?

Natuurlijk is het ook van belang dat u voldoende afwisselt tussen zittend en staand werken. De vuistregel die u hierbij aan kunt houden, is dat u ongeveer vier tot zes keer per dag afwisselt van zithouding. Dit betekent concreet dat u zo’n drie keer per dag staand werkt, en zo’n vier keer zittend werkt. Daarnaast is het belangrijk om nooit langer dan een uur achtereen te staan. Als u langer dan een uur staat, wordt de wervelkolom wederom statisch belast, en is daarnaast de kans groot dat u niet meer op de juiste manier staat.


Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.