Navigatie

Zit-sta bureaus (23 artikelen)

Zit-sta bureaus zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk in elk kantoor te vinden zijn. Deze moderne zit sta werkplekken bieden de optie om zowel zittend als staand te werken. Op lange werkdagen achter uw bureau is het verstandig om uw werkhouding met regelmaat af te wisselen, hiermee verkleint u niet alleen de kans op de typische bureauklachten zoals rug- en nekklachten, hoofdpijn, RSI maar ook de kans op aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Bekijk hieronder het complete assortiment zit-sta bureaus en lees meer over de opties en voordelen.

Zit-sta bureau kopen

Bent u al een tijdje op zoek naar een zit sta bureau en overweegt u om een zit sta te kopen? Bij Officetopper.com vindt u een divers aanbod. Het kiezen van een geschikt bureau voor u of uw personeel is een belangrijke stap, aangezien we per dag flink wat uur achter een bureau doorbrengen. We zijn er nog niet aan gewend, maar zoals we hierboven schreven wordt dit type bureau steeds populairder. Zowel bij mensen thuis als in het bedrijfsleven!

Wat is een zit-sta bureau?

Het zit-sta bureau bestaat al een tijdje, maar is eigenlijk pas de afgelopen vijf jaar zien we een toename in het gebruik ervan. Mogelijk hoort u regelmatig dat zitten ongezond is. In de praktijk blijkt dat ook deels waar te zijn. Het heeft er echter vooral mee te maken met de manier waarop we op onze stoel zitten achter het bureau. Ook brengen we (te) lang door achter onze bureaus. Met een zit-sta bureau, in hoogte verstelbaar, kun je het ene uur zittend werken en het andere uur een actieve houding aannemen door staand te werken. Bent u het beu om te staan? Dan kunt u het werkblad weer naar beneden laten zakken.

Zit-sta bureaus

Waarom kiezen voor een zit-sta bureau

Er zijn als bedrijf meerdere redenen om voor een zit-sta bureau te kiezen. Zit-sta werkplekken zijn de toekomst op het gebied van kantoorinrichting. In Scandinavië (de koploper op het gebied van flexwerken) zijn ruim 70% van de werkplekken ingericht met dit soort bureaus. De richtlijn die daar wordt aangehouden is om 20% van de effectieve werktijd te staan. Dit komt al gauw neer op zo'n anderhalf uur per dag. Met name het afwisselen van de werkhouding heeft positieve effecten op het lichaam. Het concentratievermogen blijft bijvoorbeeld langer op een hoog peil en op korte of lange termijn vermindert u de kans op fysieke klachten als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn.

Gemakkelijk verstelbare bureaus

De bureaus zijn snel en eenvoudig in hoogte in te stellen, zodat u binnen een mum van tijd uw zit werkplek heeft omgetoverd tot een sta werkplek. Maar hoe hoog moet een zit-sta bureau zijn? De instelbare hoogte van de bureaus ligt gemiddeld tussen de 60-125cm. Mocht u de exacte hoogtes voor een bepaald bureau willen weten? Dan kunt u de afmetingen vinden onderaan op de productpagina bij de technische specificaties.

De verstelbaarheid van sta-zit bureaus is in te delen in drie groepen:

  • Slinger verstelbaar; is eenvoudig in hoogte aan te passen door simpelweg te draaien aan een zwengel, welke doorgaans onder het bureaublad gemonteerd zit.
  • Elektrisch verstelbaar; maakt gebruik van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door één van de knoppen in te drukken is het bureau in hoogte te verstellen.
  • Gasveer verstelbaar; door aan een hendel te trekken gaat het bureaublad omhoog en door de hendel aangetrokken te houden en het blad naar benden te duwen gaat het bureaublad omlaag.

 

Hoe hoog moet een zit-sta bureau zijn?

U koopt waarschijnlijk een bureau om staand te kunnen werken, daarom is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte ingesteld kan worden. En omdat er geen standaarden zijn, is niet elk bureau tot dezelfde hoogte verstelbaar. Om de juiste hoogte te bepalen, moet u dus ook weten een goede werkhouding is aan dit bureau. We raden het aan om, als u een bureau koopt, dit dan van tevoren eerst even uit te proberen.

Hoe vaak wisselen met een zit-sta bureau?

Er zijn eigenlijk geen graadmeters of data beschikbaar die verplichten om na een bepaalde tijd de hoogte te wisselen. Dat maakt dit type bureau ook aantrekkelijk, omdat u zelf bepaalt of u staand of zittend werkt en dat u hier gemakkelijk tussen kunt wisselen. Zoals we hierboven schreven kan dit prima om het uur of om de twee uur, bijvoorbeeld. Belangrijk daarbij is in ieder geval dat u de juiste houding aanhoudt.

Elektrisch verstelbaar zit-sta bureau

De juiste houding

Wanneer uw onderarmen in een hoek van 90° rustend op het bureaublad liggen kunt u de rest van uw lichaam in een ontspannen houding houden. Wanneer de hoek groter of kleiner wordt, worden de rug en schouders onnodig belast. Wil u de juiste hoogte voor uw zit sta bureau bepalen? Steek dan uw onderarmen in een hoek van 90° voor u uit, en laat vervolgens de afstand van de onderkant van uw onderarm tot de grond meten.

Draagkracht/draagvermogen

Dit is vooral een belangrijk punt bij de elektrisch verstelbare variant. Bij elektrisch verstelbare bureaus zit een motor in één of allebei de poten. De draagkracht is afhankelijk van de kracht van de motor, en ligt normaal gesproken tussen 40 - 100kg. Houd rekening met wat u op uw bureau heeft staan. Werkt u alleen met een laptop, dan heeft is draagkracht niet zo'n belangrijke factor. Maar heeft u twee beeldschermen met een computer op het bureau staan (of onder het bureau hangen met een cpu-houder), dan is het zeker aan te raden om een bureau met een goed vermogen te kopen.

Stabiliteit van het bureau

De hoogte van het bureau heeft invloed op de stabiliteit. Hoe hoger het bureau, hoe groter de kans op instabiliteit. Om een zit-sta bureaus extra stabiliteit te geven zitten er in de poten telescopische kolommen. Zo zijn er 2-koloms en 3-koloms poten. De laatstgenoemde variant is het meest stabiel. Dit komt omdat het gewicht door meerdere kleine telescopische delen wordt gedragen.

2-koloms zit-sta bureaus

2-koloms poot

3-koloms zit-sta bureaus

3-koloms poot

Meer weten over onze producten

Om onze producten uit te proberen om met eigen ogen te zien voordat u ze aanschaft, bent u van harte welkom in onze showroom in Raamsdonksveer. Hier heef u de mogelijkheid om de diverse modellen uit onze collectie te bestellen. Bijpassend advies nodig? Plan dan een afspraak met onze adviseurs in via de website en neem contact op.