Navigatie

Zit-sta bureaus (23 artikelen)

Zit-sta bureaus zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk in elk kantoor te vinden zijn. Deze moderne zit sta werkplekken bieden de optie om zowel zittend als staand te werken. Op lange werkdagen achter uw bureau is het verstandig om uw werkhouding met regelmaat af te wisselen, hiermee verkleint u niet alleen de kans op de typische bureauklachten zoals rug-, hoofdpijn, RSI maar ook de kans op aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Bekijk hieronder het complete assortiment sta-bureaus:

Een goed zit-sta bureau kopen

Op deze pagina is ons complete assortiment zit-sta bureaus te vinden. Op zoek naar een bepaald type? Bekijk dan bovenaan de pagina de verschillende categorieën eens. Daar kunt u snel een selectie maken van de juiste bureaus.

Wist u dat een zit sta bureau helpt tegen rugklachten?

Een sta bureau verstellen

De sta-zit bureaus zijn snel en eenvoudig in hoogte in te stellen, zodat u binnen een mum van tijd uw zit werkplek heeft omgetoverd tot een sta werkplek. De instelbare hoogte van de bureaus ligt gemiddeld tussen de 60-125cm. Mocht u de exacte hoogtes voor een bepaald bureau willen weten? Dan kunt u de afmetingen vinden onderaan op de productpagina bij de technische specificaties.

De verstelbaarheid van sta-zit bureaus is in te delen in drie groepen:

Slinger verstelbaar; is eenvoudig in hoogte aan te passen door simpelweg te draaien aan een zwengel, welke doorgaans onder het bureaublad gemonteerd zit. slingerverstelbare zit-sta bureaus

bekijk hier alle slingerverstelbare zit-sta bureaus

Elektrisch verstelbaar; maakt gebruik van een elektromotor die verwerkt zit in het onderstel. Door één van de knoppen in te drukken is het bureau in hoogte te verstellen. elektrisch verstelbare zit-sta bureaus

bekijk hier alle elektrisch verstelbare zit-sta bureaus

Gasveer verstelbaar; door aan een hendel te trekken gaat het bureaublad omhoog en door de hendel aangetrokken te houden en het blad naar benden te duwen gaat het bureaublad omlaag. Zit-sta bureaus verstelbaar met gasveer

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden wanneer u van plan bent een zit-sta bureau te gaan kopen. Zoals: de hoogte, juiste houding, belastbaar-/draagvermogen en stabiliteit.

De ideale hoogte

U koopt waarschijnlijk een zit-sta bureau om staand aan te gaan werken, daarom is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte ingesteld kan worden. En omdat er geen standaarden zijn, is niet elk bureau tot dezelfde hoogte verstelbaar. Om de juiste hoogte te bepalen, moet u dus ook weten een goede werkhouding is aan een sta bureau.

De juiste houding

Wanneer uw onderarmen in een hoek van 90° rustend op het bureaublad liggen kunt u de rest van uw lichaam in een ontspannen houding houden. Wanneer de hoek groter of kleiner wordt, worden de rug en schouders onnodig belast. Wil u de juiste hoogte voor uw zit sta bureau bepalen? Steek dan uw onderarmen in een hoek van 90° voor u uit, en laat vervolgens de afstand van de onderkant van uw onderarm tot de grond meten.

Draagkracht/draagvermogen

Dit is vooral een belangrijk punt bij de elektrisch verstelbare variant. Bij elektrisch verstelbare bureaus zit een motor in één of allebei de poten. De draagkracht is afhankelijk van de kracht van de motor, en ligt normaal gesproken tussen 40 - 100kg. Houd rekening met wat u op uw bureau heeft staan. Werkt u alleen met een laptop, dan heeft is draagkracht niet zo'n belangrijke factor. Maar heeft u twee beeldschermen met een computer op het bureau staan (of onder het bureau hangen met een cpu-houder), dan is het zeker aan te raden om een bureau met een goed vermogen te kopen.

Stabiliteit van het bureau

De hoogte van het bureau heeft invloed op de stabiliteit. Hoe hoger het bureau, hoe groter de kans op instabiliteit. Om een zit-sta bureaus extra stabiliteit te geven zitten er in de poten telescopische kolommen. Zo zijn er 2-koloms en 3-koloms poten. De laatstgenoemde variant is het meest stabiel. Dit komt omdat het gewicht door meerdere kleine telescopische delen wordt gedragen.

2-koloms zit-sta bureaus

2-koloms poot

3-koloms zit-sta bureaus

3-koloms poot

De voordelen van een Sta-zit bureau

Zoals eerder gezegd zijn de zit-sta werkplekken de toekomst op het gebied van kantoorinrichting. In Scandinavië (de koploper op het gebied van flexwerken) zijn ruim 70% van de werkplekken ingericht met sta-zit buro's. De richtlijn die daar wordt aangehouden is om 20% van de effectieve werktijd te staan. Dit komt al gauw neer op zo'n anderhalf uur per dag.

Het afwisselen van werkhouding heeft positieve effecten zoals:

  • Concentratie blijft langer op een hoog peil
  • Op korte of lange termijn vermindert u de kans op fysieke klachten als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn
  • Verkleind de kans op aandoeningen aan hart en/of bloedvaten

 

zit-sta bureaus officetopper

Meer weten over zit-sta bureaus of over andere kantoormeubelen? Neem gerust contact met ons op!