Navigatie

Akoestische scheidingswanden

Bent u op zoek naar een eenvoudige, praktische én stijlvolle manier om de akoestiek in uw kantoorruimtes te verbeteren? Dan zijn onze akoestische scheidingswanden dé oplossing. Deze scheidingswanden absorberen geluid en zorgen ook nog eens voor meer privacy rondom de werkplekken. Win-win, dus! Op deze pagina bekijkt u ons complete assortiment.

Akoestische scheidingswanden kopen

Of uw kantoor nu bestaat uit grotere kantoortuinen, of kleinere werkplekken: galm of ruis kan in iedere ruimte een probleem zijn. Zo’n vervelende galm ontstaat als er te weinig absorberende materialen worden gebruikt in de ruimte, bijvoorbeeld als een ruimte is ingericht met een harde vloer of groot glasoppervlak. In ons assortiment vindt u allerlei soorten akoestische wanden. Zo bieden we akoestische bureauscheidingswanden, die u aan de achterzijde en zijkanten van uw bureau kunt plaatsen, maar ook staande of verrijdbare akoestische wanden. Deze wanden zet u bijvoorbeeld tussen twee werkplekken in, of u gebruikt er meerdere bij elkaar om een geheel afgezonderde ruimte te creëren.

Een afgezonderde werkplek creëren met bureauscheidingswanden


Wat zijn akoestische scheidingswanden?

Onze akoestische wanden bestaan, simpel gezegd, uit een houten frame met daarin akoestisch materiaal. Dit frame is rondom volledig gestoffeerd in één van de stoftypes en -kleuren naar wens, zodat u een scheidingswand in uw kantoor plaatst die geheel bij uw interieur past. Het akoestische materiaal in de wand zorgt ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd, waardoor de nagalmtijd van dit geluid flink wordt verkort. De bureauscheidingswanden zijn voorzien van bevestigingsmateriaal waarmee u de wanden eenvoudig op het bureau monteert. De staande akoestische scheidingswanden zijn uitgerust met metalen voeten, waardoor u de wanden stabiel en stevig neerzet.

Beschikbaar in diverse soorten en maten

Of het nu gaat om de bureauscheidingswanden of de staande scheidingswanden: elk type is beschikbaar in verschillende varianten en formaten. Zo kiest u voor een akoestische bureauscheidingswand die net zo breed is als uw bureau – en heeft u ook nog de keuze uit verschillende hoogtes. Op deze manier zorgt u niet alleen voor een verbeterde akoestiek, maar ook voor meer privacy rondom de werkruimtes. Zeker bij duo-bureaus, of twee losse bureaus tegenover elkaar, is dit ideaal: u kijkt op deze manier immers niet direct uw collega aan, wat weer zorgt voor meer rust en minder afleiding. Ook bij onze staande en verrijdbare akoestische scheidingswanden geldt dat u de keuze hebt uit zowel verschillende hoogtes, als verschillende breedtes van het paneel.

Wat zijn de voordelen van akoestische scheidingswanden?

Een aantal van de voordelen van akoestische scheidingswanden hebben we hiervoor al aangestipt. Toch kunnen we nog veel meer voordelen benoemen. Als een ruimte bestaat uit harde wanden, vloeren of niet beschikt over een akoestisch systeemplafond, kan al gauw een hoop ruis ontstaan. Doordat het geluid niet wordt geabsorbeerd, blijft het weerkaatsen in de ruimte – en zo ontstaat galm. Zeker als er meerdere werknemers in één ruimte werken, kan een slechte akoestiek erg vervelend zijn. De productiviteit gaat er zelfs flink op achteruit! Zeker in een tijd waarin de moderne kantoren uit grote, open ruimtes bestaan, zijn staande akoestische scheidingswanden een stijlvolle aanvulling om afgezonderde ruimtes te creëren zonder het open karakter van de ruimte te verliezen.

Afgezonderde ruimte met staande scheidingswanden

Ruime keuze uit stoffen en kleuren

Onze akoestische scheidingswanden zijn rondom volledig gestoffeerd. Bij een groot deel van onze scheidingswanden heeft u de keuze uit verschillende stoftypes. Zo voert u ze uit met het luxe, viltachtige Velito, het huiselijke Berta of de stoere, trendy StepMelange-stof. Alle stofsoorten zijn beschikbaar in een brede range aan kleuren. Zo kiest u én een stof die goed bij uw interieur of andere meubels past, maar ook een kleur die past binnen uw interieur of bijvoorbeeld uw huisstijl. Op deze manier zorgt u eenvoudig voor een uniforme werkomgeving, waarin in alle rust gewerkt kan worden.

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Bent u benieuwd hoeveel akoestische wanden u in uw kantoor(tuin) dient te plaatsen om tot een goede akoestiek te komen? Of wenst u meer advies rondom de verschillende scheidingswanden en de werking ervan? Neem dan gerust contact met ons op – of kom langs in onze showroom in Raamsdonksveer. We helpen u graag en bieden u een totaaloplossing op maat.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.