Navigatie

Akoestische bureauscheidingswanden

Voor een gebalanceerde en verbeterde akoestiek in uw kantoorruimte zorgen? Kies dan voor de akoestische bureauscheidingswanden. Praktisch én veelzijdig, want naast het reduceren van galm in de ruimte, creëert de bureauscheidingswand ook een werkplek die privacy biedt. In ons assortiment vindt u allerlei soorten; onderscheidend wat betreft formaat, stoftype én kleuren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ze op deze pagina!

Akoestische bureauscheidingswanden kopen voor een betere akoestiek in uw werkruimte

Akoestische bureauscheidingswanden zijn de meest populaire oplossing als het gaat om het verbeteren van de akoestische eigenschappen van een ruimte. Deze wanden zijn er in diverse formaten, en verschillen daarmee zowel wat betreft hoogte als breedte. Zo vindt u altijd een wand die past bij de afmetingen van de bureaus in uw kantoorruimte. Het verbeteren van de akoestiek is overigens niet de enige functie van onze akoestische bureauscheidingswanden. De bureauscheidingswanden creëren immers ook meer privacy. Door de wanden aan de voor- en zijkant(en) van het bureau te monteren, kan er een afgescheiden werkplek gecreëerd worden. Zo kan in alle rust en concentratie gewerkt worden.


Meer info over de stofsoorten: Velito | Berta | Step Melange


Hoe werken akoestische bureauschermen?

Om te beginnen met de werking van onze bureauscheidingswanden, is het belangrijk om te weten hoe deze wanden zijn opgebouwd. De wanden bestaan uit een houten frame, dat rondom volledig gestoffeerd is in één van de stoftypes naar wens. De binnenkant van de bureauschermen is gevuld met akoestisch absorberend materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat geluid geabsorbeerd wordt. Zo worden de trillingen van geluid niet gereflecteerd, maar juist opgenomen. Daardoor wordt de nagalmtijd van geluid flink verkort, waardoor de akoestiek verbeterd wordt. En dus geldt dat door het strategisch toepassen van akoestische oplossingen binnen uw kantoorruimte, u een vervelende galm voorkomt.

kantoorruimte zonder geluidsaborberende plafondpanelen

Een ruimte zonder bureauschermen

een kantoorruimte met absorberende plafondpanelen

Een ruimte met akoestische bureauschermen

Zijn de scheidingswanden op bureaus niet voldoende om de akoestische eigenschappen te verbeteren? Dan kunt u uw ruimte verder aankleden met staande akoestische scheidingswanden of verrijdbare akoestische scheidingswanden

Montage van de bureauwanden

Voordat u bureauscheidingswanden koopt, is het goed om te controleren of deze op uw huidige bureau(s) gemonteerd kunnen worden. De wanden worden met metalen beugels onder het bureaublad vastgeschroefd. De metalen beugels steken ongeveer 12cm diep onder uw bureaublad. Houd er dus goed rekening mee dat binnen deze ruimte niet het bureau-onderstel in de weg zit.

 

Ruimte onder het bureaublad

 

Scheidingswand aan voorzijde van het bureau

Scheidingswand(en) aan zijkant(en) van het bureau


Let op! Het bureaublad dient minimaal 2cm dik te zijn. Is uw bureaublad dunner dan 2cm neem dan contact met ons op.


Voorbeeld montagebeugels

De montagebeugels worden standaard bij de bureauscheidingswanden geleverd. Zoals hierboven al gezegd, is het belangrijk dat er genoeg ruimte onder uw bureaublad vrij is voor de montage. Er zijn in totaal twee verschillende type beugels: de vaste beugel en de verstelbare beugel. Hieronder ziet u beide voorbeelden:

De vaste beugel van de Top 530 en Desk 760

De verstelbare beugel van de Modus

Totaaloplossingen voor een verbeterde akoestiek? Kom langs!

Wilt u meer informatie over de verschillende bureauscheidingswanden? Of juist meer weten over een totaaloplossing voor uw kantoor om de akoestiek te verbeteren? Dan raden we u zeker aan een bezoekje te brengen aan onze showroom. Onze vakkundige medewerkers geven u graag advies - en vertellen u daarnaast graag meer over alle mogelijkheden, stofsoorten en kleuren. Heeft u een oplossing naar wens gevonden? Dan bestelt u deze eenvoudig en snel online in onze webshop. Kiest u hierbij voor montage én premium levering? Dan zorgen wij ervoor dat alle producten op locatie gemonteerd worden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.