Navigatie

Gebruikte roldeurkasten (64 artikelen)

Een roldeurkast biedt veel opbergruimte zonder dat u rekening hoeft te houden met openslaande deuren. Bekijk hieronder ons complete overzicht gebruikte roldeurkasten.

Meer weten over roldeurkasten?

Voordat u een roldeurkast gaat kopen, heeft u misschien nog een aantal vragen over dit type archiefkast. Klik op één van de titels/vragen om direct meer te lezen en te weten te komen over dit ondewerp.


Budget besparen en de levertijd verkorten? Kies voor een gebruikte roldeurkast!

Gebruikte roldeurkasten kopen

Het aanschaffen van gebruikte roldeurkasten is een voordelige en duurzame manier om uw kantoor van opbergruimte te voorzien. De afmetingen van de gebuikte roldeurkasten variëren, zodat u altijd de juiste roldeurkast kunt vinden. Het belangrijkste kenmerk van de roldeurkast is dat ze minder ruimte in beslag nemen, omdat de deuren naar binnen schuiven. Hierdoor hoeft u geen rekening te houden met de ruimte die nodig is voor het openen van de deuren. Gebruikte roldeurkasten kopen? Dan bent u bij officetopper.com aan het juiste adres.

Roldeurkast kopen Officetopper

Op de bovenstaande foto ziet u een impressie van onze voorraad gebruikte roldeurkasten in ons magazijn aan de Baileybrugweg in Raamsdonksveer. Wij slaan onze voorraad tweedehands kasten op verdeeld over twee magazijnen. Het magazijn op ons bezoekadres is altijd voorzien van minstens één exemplaar uit ons assortiment (ons actuele assortiment kunt u hierboven bekijken). Zo kunt u, wanneer u een bezoek brengt aan onze showroom, altijd de kasten bekijken die u op onze website heeft gezien.

In ons andere magazijn slaan wij de grote resterende voorraad op. Mocht u interesse hebben in een grote partij tweedehands roldeurkasten, dan is het altijd een mogelijkheid om op afspraak samen met één van onze verkopers een bezoek te brengen aan ons tweede magazijn. Om zo ook de staat van de overige roldeurkasten te bekijken.

Voordelen van een gebruikte roldeurkast

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom een gebruikte kast met roldeuren een interessantere optie kan zijn dan de nieuwe variant. Om u te helpen hebben wij ook voor deze categorie een lijst met voordelen samengesteld.

Circulaire economie

Wanneer u een gebruikte roldeurkast koopt, draagt u bij aan de circulaire economie. Door te kiezen voor gebruikt in plaats van nieuw geeft u de kast een nieuw “leven”.

Meer weten over circulaire economie? Bekijk dan onze speciale pagina over circulaire kantoorinrichting

Prijs

Een gebruikte roldeurkast is vaak een stuk voordeliger dan een nieuw exemplaar. Al de gebruikte roldeurkasten worden door onze vakkundige monteurs technisch nagekeken. Wanneer de kast door schade niet bruikbaar meer is, wordt deze gedemonteerd. De bruikbare delen slaan wij op, zodat wij deze later nog voor andere kasten kunnen gebruiken. En het overige materiaal wordt gescheiden weggegooid.

Levertijd

Doordat wij alle onze gebruikte roldeurkasten op voorraad hebben, zijn deze altijd leverbaar binnen 1 a 2 weken. Wanneer u de kast op komt halen, kan dat vaak zelfs dezelfde dag nog!

Snel een nieuwe roldeurkast nodig? Bekijk dan ons snelleverprogramma en binnen 72 uur staat er een nieuwe kast bij u op kantoor!

Verschillende type archiefkasten met roldeuren

Er zijn veel verschillende type roldeurkasten op de markt. Het belangrijkste kenmerk waaraan je de verschillende types kunt herkennen is de roldeur. De deur, waar deze kast zijn naam aan te danken heeft, is een van de punten waaraan je een ander type kunt herkennen. Zo zijn er kasten met: één deur, een horizontale deur en een deur die zich buiten de kast langs schuift. Soorten roldeurkasten; hoge roldeurkasten, lage roldeurkasten, roldeurkast met slot, roldeurkast op wielen, extra diepe kasten met een roldeur, beuken roldeurkasten, roldeurkast zwart, roldeurkast wit, keuken roldeurkasten, archiefkast met roldeur en ga zo maar door.

zwarte archiefkast met roldeur en 4 legborden

Verstelbare indeling

Bij veel roldeurkasten is het mogelijk om indeling naar eigen wens samen te stellen. Zo zijn de legplanken, hangmappenframes enz. vaak binnen in de kast te verhangen. Voor de hoogte van legborden wordt vaak rekening gehouden met ordners en voor de afstand tussen uittrekframes/hangmappenlades wordt vaak de grootte van folio of a4 hangmappen aangehouden.

Indeling archiefkast met roldeur

De indeling van de kasten is verschillend en loopt uiteen van:

 • Hangmappenframes
 • Legborden
 • Uittrekframes
 • Uittreklades
 • Vakkenindeling
 • Voorbeelden van roldeurkasten met diverse indelingen

  Hieronder een aantal voorbeelden van roldeurkasten met verschillende soorten indelingen:

  archiefkast met roldeuren en hangmappenframes

  Kast met hangmappenframes

  houten roldeurkast ikea effektiv kopen

  Kast lege vakkenindeling

  archief roldeurkast met legbplanken

  Roldeurkast met legborden

  roldeurkast met uittreklades

  Archiefkast met uittreklades

  Roldeurkasten van verschillende merken en fabrikanten

  Er zijn net zoveel merken/fabrikanten als dat er verschillende types zijn. Vaak hebben Fabrikanten hun eigen type of eigen stijl archiefkast. Het grootste verschil zit vaak in het materiaal- en kleurgebruik of in soort roldeur. De meest bekende merken zijn: Ahrend, Mibra, Emmein en Schaffenburg.

  Andere voorbeelden van fabrikanten die zich qua ontwerp van de roldeurkasten onderscheiden zijn Steelcase en Gispen. Zo heeft hebben de archiefkasten van Steelcase mooie transparante handgrepen op de roldeuren en het iconische type Octa van Gispen kenmerkt zich door de roldeuren die zich buiten de kast langs oprollen.

  Tweedehands merk roldeurkast kopen?

  Op zoek naar een bepaald merk roldeurkast? In ons assortiment gebruikt kantoormeubilair hebben wij een grote selectie tweedehands roldeurkasten van de bekende merken. Via de filter aan de linkerkant van de pagina kunt u met één muisklik alle kasten van een bepaalde fabrikant zien. Onder de productfoto's kunt u direct de voorraad zien. Heeft u vragen over een bepaalde kast? Neem dan gerust contact met ons op.

  Roldeurkast van Gispen type Octa Officetopper

  Wist u dat een roldeurkast bij kan dragen aan een clean desk policy?

  Roldeurkasten in verschillende afmetingen

  Naast kleur en materiaal speelt ook de afmeting een belangrijke rol in het kiezen van een roldeurkast. De afmeting, ofwel de grootte, is bepalend hoeveel opbergruimte er gebruikt kan worden. In ons assortiment worden de roldeurkasten gesorteerd op breedte en hoogte. De breedte loopt van 80cm tot 120cm en de lengte is opgedeeld in drie categorieën, namelijk: laag, middelhoog en hoog. In de kolom hiernaast (of hieronder, op mobiele devices) kunt u snel navigeren naar de gewenste afmeting/grootte.

  Goedkope roldeurkast

  Goedkope roldeurkasten kopen? Dan bent u bij Officetopper.com aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u roldeurkasten van alle soorten en maten. Van hoog, middelhoog tot hoge kast. Ook hebben ze hier gebruikte roldeurkasten. Wie weet vind u een mooie roldeurkast aanbieding!

  De voordelen van een roldeurkast

  Het is niet makkelijk om de juiste soort kast te vinden, er zijn immers zoveel verschillende types. Daarom hebben wij een aantal belangrijke voordelen van onze roldeurkasten op een rijtje gezet.

  Ruimte besparen

  Omdat de roldeur zich binnen in de kast oprolt, neemt een roldeurkast minder ruimte in beslag dan een draaideurkast. In kleine ruimtes kan dit dus heel praktisch en ruimtebesparend zijn.

  Ruime keus aan afmetingen

  Roldeurkasten zijn in veel verschillende hoogtes en breedtes verkrijgbaar. Zo kunt u verschillende afmetingen combineren om de juiste hoeveelheid opslagruimte te bereiken.

  Zelf in te delen

  Ook qua indelingsmogelijkheden heeft u genoeg keuze, zoals: hangmappenframes, legborden of vakindelingen.

  Ontwerp en design

  Qua kleur en materiaal zijn er ook genoeg opties. Een metalen ombouw met kunststofdeuren, een volledig metalen kast, aluminium met een houten topblad of toch liever een roldeurkast met akoestische achterwand? Het kan allemaal!

  Nieuwe of gebruikte kasten

  Verder is het nog verschil tussen nieuw en tweedehands roldeurkasten. Daarover staat hierboven meer uitgelegd.