Navigatie

Bureaus

(50 artikelen)

Een bureau kopen? Hieronder vindt u ons brede assortiment bestaande uit: zit-sta bureaus, rechte bureaus, hoekbureaus, duo-bureaus, directie bureaus en gebruikte bureaus.

Bureaus kopen

Een nieuw bureau kopen is vaak niet eenvoudig. Er zijn heel veel verschillende types op de markt, en dan hebben wij het nog niet eens over de verschillende kleuren en materialen gehad.
Om u goed op weg te helpen hebben wij de verschillende type bureaus onderverdeeld in categorieën. Links bovenaan vindt u de verschillende types allemaal onder elkaar opgesomd. Bij elke categorie staat onderaan de pagina beschreven wat u precies van de verschillende types kunt verwachten. Mocht u advies nodig hebben of een vraag over een van de bureaus, neem dan gerust contact met ons op.

Een bureau samenstellen

Zoals hierboven al genoemd is, is er een hele brede keuze aan bureaus. Dit maakt de zoektocht naar de ideale werkplek natuurlijk niet makkelijker. Om u op weg te helpen met het samenstellen van uw bureau hebben wij alle belangrijke opties als filter ingesteld.
De filterbare opties vindt u aan de linkerkant en zijn eenvoudig aan en uit te vinken. Door de hele lijst van boven naar onder af te werken, blijven er uiteindelijk maar een aantal opties over.
Wanneer u het product geselecteerd heeft kunt u op de productpagina het ideale bureau samenstellen. Dit proces is eenvoudig stapsgewijs uitgewerkt. Zo kiest u eest de afmeting, dan het kleur blad en vervolgens de kleur van het onderstel.

Uw bureau instellen

Een goed in-/verstelbaar bureau moet een range hebben van min. 62cm tot max. 85cm. Binnen dit bereik zou ongeveer elke werknemer in de juiste houding achter het bureau moeten kunnen werken.

De in-/ verstelbaarheid van een bureau is één, maar uw eigen werkhouding is twee. Uw lichaamslengte, zoals u hieronder straks kan lezen, geeft een goede richtlijn voor de hoogte van het werkblad. Wanneer u achter uw bureaus zit is het belangrijk dat uw boven- en onderbenen in een hoek van 90 graden staan. Uw onderarmen, zouden ontspannen met afhangende schouders, op het blad en de armleggers van uw stoel moeten kunnen rusten. uw werkplek goed is afgesteld, kunt u een hoop klachten voorkomen. Wanneer mensen kampen met nek- en rugklachten zijn deze vaak te wijden aan een verkeerde werkhouding.

Welke hoogte moet mijn bureaublad hebben?

Uw lichaamslengte speelt een belangrijke rol bij het instellen van uw bureaublad. Hieronder hebben wij een richtlijn samengesteld van lichaamslengte – hoogte van uw bureaublad.

Met deze richtlijn heeft u een handvat bij het zoeken naar het juiste type bureau en welke toereikbare instelmogelijkheden heeft.

Lichaamslengte – Hoogte bureaublad


150cm 62cm
155cm 64cm
160cm 66cm
165cm 68cm
170cm 70cm
175cm 72cm
180cm 74cm
185cm 76cm
190cm 78cm
195cm 80cm
200cm 82cm

Welk type bureau past bij mij?

Er zijn veel verschillende type bureaus op de markt. Alleen op onze site vindt u al meer dan 7 verschillende types. Maar welke pas nu precies bij u? Hieronder een greep uit de meest verkochte types:

  • Een in hoogte verstelbaar bureau | Zoals de naam het al verraad is het onderstel van dit bureau in-/verstelbaar in hoogte. (Ook tussen instelbaar en verstelbaar zit een verschil. Verstelbaar gaat namelijk trapsgewijs en verstelbaar niet.) De manier waarop een bureau in hoogte in te stellen is, verschilt ook per type. U heeft keuze uit: elektrisch, handslinger, inbus of gasveer.
  • Zit-sta bureaus | De meest ergonomische optie in ons assortiment. Dit type heeft zich door de jaren heen bewezen en is een van de meest populaire uitvoeringen. Waar zitten tot het nieuwe roken is bestempeld, biedt het zit-sta bureau de perfecte afwisseling voor een dynamische werkhouding.
  • Duo-bureaus | Duo-bureaus ook wel benchbureaus genoemd, worden ook steeds vaker ingezet bij het inrichten van kantoorruimtes. Een duo-bureau is een groot bureau met één onderstel welke uitgerust is met meerdere werkbladen.
  • Hoekbureaus | De hoekbureaus zijn de klassiekers in het assortiment. Ze zijn qua populariteit iets afgenomen, maar nog steeds aanwezig. De aanbouw van een hoekbureau is vooral handig als extra opbergruimte of als aanlandpek.
  • Directiebureaus | De directiebureaus zijn luxere uitvoeringen dan de standaard rechte bureaus. De bladen zijn vaak van massief hout of afgewerkt met fineer.