Navigatie

Bureaustoelen

(38 artikelen)

Op deze pagina vindt u ons complete assortiment bureaustoelen. Een groot deel van onze nieuwe bureaustoelen is ook in onze showroom te bezichtigen en uit te proberen. Of u nu een wat luxere variant zoekt of juist een simpele, maar degelijk model bureaustoel zoekt: u vindt ze gegarandeerd op onderstaande pagina. Maak kennis met de verschillende opties en profiteer van hoge kortingen op uw nieuwe bureaustoelen!

Bureaustoel kopen

Een nieuwe bureaustoel koopt u niet zomaar. Zeker niet als u in één keer meerdere modellen zoekt. Voordat u daarom een bureaustoel koopt is het belangrijk dat u een beeld heeft van wat u van de stoel verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid tijd die u op de stoel doorbrengt, wie er op moeten zitten en wat voor werkzaamheden zij moeten uitvoeren. Ook het aantal uren dat een medewerker op de stoel doorbrengt is belangrijk. Dit zijn de eerste stappen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een of meerdere bureaustoelen.

 

 

Professionele bureaustoelen?

Maar wat maakt nu eigenlijk een professionele bureaustoel die geschikt is voor gebruik op kantoor of in een bedrijf? Allereerst is er een wettelijke verplichting waaraan een professionele bureaustoel moet voldoen als er minimaal vier aangesloten uren op deze stoel wordt gewerkt. Deze arbo-goedgekeurde professionele bureaustoelen bieden voldoende ondersteuning aan de rug, nek en armen tijdens de werkzaamheden.

Professionele, ergonomische bureaustoelen zorgen voor een verbeterde concentratie, gezondheid en uiteindelijk ook productiviteit zonder dat de stoel een hindernis vormt tijdens het werk. Naast de Nederlandse standaarden zijn er ook Europese standaarden en wet- en regelgeving die bepalen of een stoel voldoet aan uw eisen. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over.

professionele bureaustoelen van Officetopper

Kiezen voor een ergonomische bureaustoel

Als u minimaal vier uren op een bureaustoel doorbrengt, heeft u immers de nodige support en comfort nodig. Een stoel die uw lichaam ontlast bij het uitvoeren van bureauwerkzaamheden. En precies daarvoor zijn de ergonomische bureaustoelen ontwikkeld. Deze stoelen hebben tal van mogelijkheden, waarmee u de stoel geheel naar uw lichaam instelt. Dat biedt extra ondersteuning en support voor een goede werkhouding – en dat voorkomt weer nek- en rugklachten.


Een scherp geprijsde stoel

Officetopper streeft ernaar om kwaliteit en scherpe prijzen te combineren. Daarom zijn onze stoelen van een hoge kwaliteit al voor iets meer dan 100 euro een stoel die lekker zit, voldoende ondersteuning biedt én er ook nog eens goed uitziet. Wilt u liever een stoel van een hogere kwaliteit en prijsklasse? Ook voor de wat meer luxere stoelen zit u bij Officetopper helemaal goed. Hierdoor kunt u in één keer heel uw kantoor of bedrijfsruimte voorzien van een nieuwe of tweedehands bureaustoel; van de directiekamer tot de kantine en de werkvloer zelf.

Tip: vergeet ook niet om op het type materiaal van de zitting te letten als u een nieuwe bureaustoel koopt. Zo vindt u in onze collectie zowel modellen met een stevig, leren bekleding als stoelen die een zachte, stoffen zitting hebben. Het soort bekleding draagt bij aan de stevigheid en levensduur van een bureaustoel.

 


Kantoorbureaustoelen

De kantoorbureaustoelen in ons assortiment zijn geselecteerd op verschillende soorten gebruik en functionaliteiten. Zo hebben wij bijvoorbeeld speciale categorieën voor xxl bureaustoelen en bureaustoelen voor lange mensen.

Een andere belangrijke categorie is de designbureaustoel. Wilt u net een andere look op uw kantoor? Dan vindt u in deze categorie precies wat u zoek. Deze kantoorbureaustoelen zijn niet alleen ontworpen om functioneel te zijn, maar ook om een uw ruimte extra uitstraling te geven en daarmee de eyecatcher van uw kantoor te worden.

Toch liever een kantoor met een klassieke uitstraling? Dan kunt u het beste terecht in de categorieën lederen bureaustoelen en bruine bureaustoelen. Heeft u vragen of wilt u advies welke kantoorbureaustoel het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

kantoorbureastoelen online

5 Tips voor het kopen van een nieuwe bureaustoel

Een bureaustoel kopen wordt vaak gezien als de lastigste opgave binnen het inrichten van het kantoor. Hoe moet de stoel er uit zien? Waar moet de stoel aan voldoen? Wat is het verschil tussen alle stoelen? Vaak is er zoveel keuze dat het niet duidelijk is welke stoel nu bij u past. Om u bij deze keuze te helpen hebben wij 5 tips op rijtje gezet. Natuurlijk kunt u ook altijd vrijblijvend contact op nemen, zodat wij u telefonisch of in onze showroom kunnen helpen bij het maken van de beste keuze.

TIP 1 | Wat is uw budget?

Wanneer u goed in kaart heeft wat uw budget is, kunt u binnen een bepaalde pricerange gaan zoeken. Zo vallen er direct al een hoop stoelen af, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar goedkope bureaustoelen, omdat u er niet 8 uur per dag op hoeft te zitten. Dan is de kans groot dat u zult slagen binnen de cagetorie budget bureaustoelen. Heeft u een beperkt budget, maar wilt u toch een bureaustoel een uitgebreid pakket aan verstel- en instelmogelijkheden? Dan is het meer dan de moeite waard om te overwegen een tweedehands bureaustoel aan te schaffen.


TIP 2 | Woor welke functie gaat de bureaustoel gebruikt worden?

Een belangrijke vraag binnen deze tip is: hoelang wordt er stoel gezeten? Wordt er 8 uur per dag gebruik gemaakt van de stoel. Dan is het belangrijk dat de stoel helemaal naar wens van de gebruiker afgesteld kan worden. Bij werkzaamheden als bewaking of monitoring, of andere functies die 24 uur per dag worden uitgevoerd. Is het verstandig om stoel te kiezen die dit intensieve gebruik aankan, de 24-Uur stoelen. Ook voor directiefuncties is er een aparte categorie: Directiebureaustoelen.


TIP 3 | Verstelbare bureaustoel

Veel opties zijn van bureaustoelen verstelbaar, denk aan zithoogte, zitdiepte, rughoogte of de zelfs de lendensteun. Ook de verstelbare armleunigen zijn een belangrijk onderdeel, deze zorgen ervoor dat wanneer uw armen er op rusten uw bovenlichaam in de juiste houding blijft. Voordat u dus op zoek gaat naar de beste bureaustoel is het dus belangrijk te weten welke instel- of verstelbare opties voor u belangrijk zijn.


TIP 4 | Online kopen of in de showroom komen proefzitten

Wanneer u online een bureaustoel koopt, weet u natuurlijk niet hoe de stoel zit. Dit is in sommige gevallen niet een groot probleem, bijvoorbeeld wanneer er niet de hele dag op de bureaustoel gezeten hoeft te worden. Wel is het aan te raden wanneer er acht uur per dag intensief op de stoel wordt gezeten, om de stoel van te voren uit te komen proberen in onze showroom. Een andere reden om een buraustoel online te kopen is wanneer u een nabestelling doet. Dan weet u natuurlijk al precies wat u van het product kunt verwachten.


TIP 5 | Circulaire economie

Houdt uw bedrijf of het bedrijf waar u werkt zich bezig met circulair inrichten? Dan zijn er bij het kopen van een buraustoel een paar interessante opties. Zo is de bureaustoel Leaf een mooi voorbeeld. Deze stoel is namelijk voor 98% recyclebaar en is volledig volgens het cradle 2 cradle principe ontworpen. Een ander voorbeeld zijn Therapod stoelen, op deze stoelen zit namelijk €50,- End-of-life-circle vergoeding. Dit houdt in dat wanneer u de stoelen niet meer gebruikt en terug inleverd bij de fabrikant, u €50,- per stoel retour krijgt. U bent natuurlijk al helemaal goed op weg wanneer u direct voor gebruikte bureaustoel kiest. Het is overigens ook mogelijk dat wij uw oude bureaustoelen opkopen of inwisselen bij aankoop van nieuwe.


Een altijd verrassend aanbod

Officetopper heeft een breed en regelmatig wisselend aanbod bureaustoelen. Niet alleen qua afmetingen of maten, maar ook in allerlei diverse kleuren. Voor veel bedrijven toch een leuke bijkomstigheid als de kleur van de stoffering overeenkomt met het bedrijfslogo. Toch kiezen de meeste van onze klanten voor een neutrale, zwarte kleur. En dat is niet verwonderlijk. Vlekken of beschadigingen zijn nu eenmaal minder goed zichtbaar op een donkere stof. Ook kan een zwarte zitting een meer luxe uitstraling aan de stoel geven. Ook brengt zwart rust in uw kantoor of werkomgeving.

Bureaustoelen in diverse kleuren en stoftypes


Naast ergonomie en comfort is er nog een belangrijk punt waar een bureaustoel op uitgekozen kan worden. Dat is namelijk de esthetische waarde, ofwel design. Binnen dit kader speelt de kleur of het stoftype van de stoel een grote rol. Zo zijn er bijvoorbeeld stoffen die er leuk uit zijn, maar in de praktijk niet praktisch zijn. Vaak is de stof uitgekozen op het type gebruik. Zo is een 24-uurbureaustoel bekleed met een stof met een hoge martindale graad. Dit betekent dat de stof slijtvast en de stoffering dus extra lang meegaat. Het stoftype kan ook waardehogend zijn of juist bijdragen aan de esthetiek. Zo is een bureaustoel van leer ideaal voor een directiekantoor.


De andere belangrijke factor is kleur. De keuze van de kleur stoffering kan rusten op de stijl waarin uw kantoor of omgeving is ingericht of juist aangepast op de huisstijl van uw bedrijf. Binnen het brede pallet stofkleuren zijn er een aantal erg populair. Deze hebben wij speciaal even uitgelicht.


Populaire kleuren bureaustoelen

In de lijst hieronder staan de meest verkochte kleuren binnen ons assortiment bureaustoelen. Wat direct opvalt is dat dit rustige en koudere kleuren zijn. Het grote voordeel van dit spectrum is dat de uitraling van uw kantoor rustig blijft.

Zwarte bureaustoelen kopen

Zwarte bureaustoelen

De zwarte bureaustoel is meest voorkomende kleur. Het grootste voordeel is dat zwart bij bijna elke inrichting past. Dit is dan ook de meest veilige keuze.

Blauwe bureaustoelen kopen

Blauwe bureaustoelen

De blauwe bureaustoelen zijn weer terug van weggeweest. Vroeger kwam deze kleur vaak voor op kantoren, na een tijdje van het toneel te zijn verdwenen, begint blauw weer zijn weg terug te vinden naar de werkplek.

Witte bureaustoelen kopen

Witte bureaustoelen

De witte bureaustoel is uitermate geschikt voor kantoorinrichtingen die modern zijn ingericht. Ook al is dit de meest chique kleur uit het rijtje, kleeft er toch een groot nadeel aan. Op wit is namelijk elk vuiltje of veegje zichtbaar.

Grijze bureaustoelen kopen

Grijze bureaustoelen

Een grijze bureaustoel komt een stuk minder voor. Vaak valt grijs niet binnen het kleurenpallet van de fabrikant of is het een optie met een veel langere levertijd.

 


Uw bureaustoel instellen

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is een juiste afstelling van een bureaustoel erg belangrijk. Nog altijd werken veel werknemers vanaf een stoel die te hoog of juist te laag is afgesteld. Klachten aan de nek, rug of het middenrif liggen daardoor op de loer. Dit komt deels ook door het feit dat veel werknemers niet op de hoogte zijn van de verstelopties die een stoel heeft.

Wist u bijvoorbeeld dat u naast een arm- of rugleuning ook de zitdiepte en de gewichtsregeling kunt afstellen? We raden het u dan ook aan om de tijd te nemen als u een nieuwe bureaustoel koopt.

Uw huidige bureaustoel goed instellen? Lees hier hoe u uw bureaustoel stapsgewijs ergonomisch instelt.

Benieuwd hoe het instellen werkt? Hierboven ziet u alle instellingen van de bureaustoel O.T. 04 NPR. In de video ziet u stap voor stap hoe de de verschillende opties ingestled kunnen worden.


Synchroontechniek

Belangrijk onderdeel bij het uitproberen van stoelen is de synchroontechniek. Deze techniek heeft als doel om het lichaam maximaal te ondersteunen in elke zitpositie. In de praktijk betekent dat, dat het zitgedeelte lichtjes kantelt als u de rugleuning naar achteren drukt. synchroontechniek of synchroonmechaniek van een bureaustoelDaarmee blijft het gekozen ondersteuningspunt voor uw bekken behouden. Al uw bewegingen op de bureaustoel, maar ook het opstaan en weer gaan zitten worden als het ware begeleid door uw bureaustoel. Synchroontechniek is een vast onderdeel van speciale ergonomische bureaustoelen die nog meer comfort en support aan het lichaam bieden.


Kom proefzitten!

Om te weten of een bureaustoel lekker zit is er eigenlijk maar een mogelijkheid: kom proefzitten en ervaar zelf het gemak en comfort van uw nieuwe stoel. In onze showroom in heeft u alle tijd en ruimte om diverse modellen uit te proberen. Bovendien wordt u daarbij bijgestaan door onze medewerkers die u helpen om tot het grootste zitcomfort te komen. Interesse?

Neem dan van tevoren altijd even contact met ons op. Dan weten wij dat u langskomt. Ook als u in onze webshop eventueel al modellen heeft gezien, kunnen wij deze dan voor u klaarzetten.

Kom proefzitten op bureaustoelen in onze showroom Officetopper!

Profiteer van onze leveringsopties

Heeft u een of meerdere stoelen voor uw kantoor besteld? Dan is er een gemiddelde wachttijd van twee weken voordat u uw nieuwe stoel onder uw bureau kunt rollen. Qua levering heeft u ook de keuze uit twee opties. Zo biedt Officetopper een standaard of premium bezorgoptie aan. Het verschil? Bij een premium bezorging zorgen wij dat de stoel of stoelen op hun plek worden gezet en gemonteerd. Ook wordt het bijkomende afval zoals plastic of piepschuimen verpakkingen door ons opgeruimd. Voor een premium levering betaalt u een iets hoger bedrag dan de standaard levering.