Navigatie

Monitorarmen

(22 artikelen)

Bij een ergonomische werkplek kan een verstelbare monitorarm niet ontbreken. Als u gebruikmaakt van een monitorarm zweeft uw scherm boven uw bureau. Dit bespaart veel ruimte, met de monitorarm kunt u gemakkelijk uw beeldscherm omhoog of omlaag bewegen, draaien en kantelen zodat deze op de juiste positie staat.

Monitorarm kopen?

Als het beeldscherm op uw bureau niet op de juiste hoogte en afstand staat, dan gaat u onvermijdelijk te veel naar voren of te veel naar achteren leunen. Dit gebeurt onbewust en voordat u het doorheeft, zit u al een half uur in de verkeerde houding naar uw scherm te turen. Terwijl uw ogen continu de juiste afstand en hoek zoeken, beweegt uw hoofd automatisch mee. Niet alleen uw hoofd trouwens, ook uw nek en rug proberen constant de perfecte positie te vinden. Het maakt hierbij niet uit hoe goed uw stoel en bureau zijn afgesteld op uw lichaam en uw behoeftes. Om er voor te zorgen dat uw beeldscherm wel op de juiste hoogte en afstand komt te staan, kunt u er dus voor kiezen om een monitorarm op uw bureau te monteren.

Dataflex Monitorarmen

Misschien is het u al opgevallen, alle monitorarmen die u op onze webshop vindt zijn van de fabrikant Dataflex. Wat de monitorarmen van Dataflex kenmerkt is dat ze allemaal robuust, kosteneffectief en gebruiksvriendelijk zijn. Met de monitorarmen van Dataflex maakt u uw werkplek compleet en ergonomisch verantwoord. 

ViewGo

De Dataflex Viewgo monitorarm serie bestaat uit instapmodellen welke in verschillende kleuren leverbaar zijn. Alle ViewGo's zijn eenvoudig te monteren, omdat zij standaard met twee verschillende montagestukken geleverd worden, namelijk: bureauklem of bladdoorvoer. De draagkracht van de ViewGo's is 8kg per monitor!

Viewmate

De Dataflex Viewmate monitorarm serie bestaat uit wat meer high-end/heavy duty monitorarmen. Zo zijn er Viewmates die één monitors kunnen dragen, maar ook Viewmates die 4 monitors dragen! De belangrijkste componenten van de Viewmate zijn vervaardigd van staal. Dit is ook nodig, omdat de armen monitors kunnen dragen van max. 15kg per stuk. 

Monitorarmen

Monitorarmen of ook wel monitorsteunen genoemd, geven u de mogelijkheid de beweegbaarheid en verstelbaarheid van uw beeldschermen te verbeteren. Naast de ergonomische voordelen, die met zo’n steun meekomen, is het ook erg makkelijk voor een flexwerkplek. Zo is binnen een mum van tijd een beeldscherm op de juiste hoogte en diepte ingesteld en kan u of één van uw collega’s meteen aan de slag. Monitorarmen zijn dus niet alleen goed voor de ergonomie, maar ook voor het kabelmanagement van uw bureau of werkplek. Door het beeldscherm te monteren op een steun is het eenvoudiger de kabels op een mooie manier weg te werken /sluizen. Zo ziet uw bureau of werkplek er niet alleen netjes uit, maar voorkomt u ook nog een stofnesten en andere gevaren.

Meer over kabelmanagement kunt u lezen op ons blog.

Verschillende soorten monitorarmen

Zoals u op onze website kunt zien komen de monitorarmen is verschillende kleuren en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook steunen voor: één, twee of zelfs vier beeldschermen. Vaak zit er ook verschil in de hoe de steun wordt gemonteerd. Zo zijn er steunen die vast worden geboord in het bureau en andere die juist met een eenvoudige klem aan het bureau te monteren zijn.

Waar moet u op letten als u een monitorarm gaat kopen?

Het is belangrijk eerst een aantal punten af te gaan wanneer u van plan bent een arm voor uw beeldscherm of beeldschermen gaat kopen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Past de arm wel op uw bureau? Het kan zomaar zijn dat er een kabelgoot of het frame van uw bureau in de weg zit. Dit hoeft geen probleem te zijn. Want er kant altijd gekozen worden voor een klem of juist de steun vast te boren in uw bureau. Houd bij het laatste punt wel rekening dat de monitor arm niet meer verplaatst kan worden.

Hoeveel beeldschermen wilt u aan een arm hangen? Zoals eerder gezegd zijn er verschillende steunen, die meerdere beeldschermen kunnen dragen.

Het ophangen van uw beeldscherm. De meeste monitoren hebben een universele aansluiting om opgehangen te worden aan een steun. Vraag het voor de zekerheid altijd even na. U kunt altijd contact met ons opnemen en door middel van een foto kunnen wij zien of de arm geschikt is voor uw beeldscherm.

Monitorarm aanbieding

Wil je nog goedkoper een monitoram hebben? Momenteel kennen alle monitorarmen een korting van maar liefst 20%, dus bekijk gauw de monitorarmen van Officetopper.com, want OP=OP. 

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!