Navigatie

Duo zit-sta bureaus

(6 artikelen)

Op deze pagina vindt u ons complete assortiment elektrisch verstelbare zit-sta duo en bench-bureaus. Heeft u vragen over een bepaald bureau? Neem dan gerust contact met ons op!

Duo en Bench zit-sta bureaus

Een duo-bureau ook wel bench-bureau genoemd, is een werkplek die uit één geheel bestaat, maar voor meerder personen een plaats biedt. Dit type bureau wordt vaak gekozen als een ruimte ingericht moet worden voor flex-werk. De andere voordelen leest u hiernaast/hieronder.

  • Voordeliger dan twee losse bureaus
  • Bureaus blijven altijd parallel aan elkaar staan
  • Eenvoudig aan elkaar te schakelen
  • Slechts één frame i.p.v. twee

Waarom een duo zit-sta werkplek?

Hierboven heeft u al kunnen lezen wat de voordelen van een duo-bureau zijn. De zit-sta variant neemt nog een paar andere belangrijke voordelen met zich mee.

Waarschijnlijk is het u niet ontgaan, maar staand werken is de nieuwste ontwikkeling binnen ergonomisch en gezond werken. Zit-sta bureaus hebben de mogelijkheid om van zit-bureau naar staand-bureau te worden versteld. Binnen deze verstelmogelijkheden zijn er verschillende keuzes: slinger-, gasveer- en elektrisch verstelbaar.

Het grote voordeel van de elektrisch verstelbare bureaus is de snelheid en de stabiliteit. De snelheid heeft het bureau te danken aan de elektro-motor(en), hiervan zijn er één of twee van in het onderstel verwerkt (dit is afhankelijk van het type). Door slechts het inhouden van de naar-boven- of naar-beneden-knop kan het bureau naar de juiste hoogte worden versteld.

De stabiliteit van het bureau heeft te maken met 3 factoren: de grootte, het aantal kolommen en het start/stop systeem.

De grootte:

hoe breder het bureau wordt, des te minder wordt het draagvlak van het onderstel. Hierdoor wordt het bureau op hogere hoogtes minder stabiel.

Het aantal kolommen:

een poot kan uit meerdere uitschuifbare kolommen bestaan, vaak twee of drie. Bij een grotere hoeveelheid wordt het drukkende gewicht verdeeld over het aantal kolommen. Als het bureau meerdere kolommen heeft, is het gewicht per kolom dus minder.

Dit punt hoeft niet perse een grote winst te betekenen op het gebied van stabiliteit. Vaak heeft de bouwkwaliteit van het product ook een grote invloed.

Het start/stop systeem:

het is belangrijk dat wanneer het bureau in beweging komt, het ook weer rustig tot stilstand komt. Een bureau wat door middel van een gasveer verstelbaar is, schiet vaak door de kracht van de veer in één keer naar de maximale hoogte. Dit kan het gevolg hebben dat de inhoud van het bureau gelanceerd wordt, dit is natuurlijk niet de bedoeling. De elektrisch verstelbare bureaus zijn (vaak) uitgerust met een soft start/stop systeem waardoor het bureau precies te verstellen is en ook rustig tot stilstand komt.