Navigatie

NPR 1813 bureaustoelen

Bent u specifiek op zoek naar een partij bureaustoelen voor uw kantoor die voldoet aan de NPR 1813-norm? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u namelijk een ruim assortiment aan verschillende NPR 1813 bureaustoelen. Meer weten over het NPR-keurmerk? Op deze pagina leggen we u precies uit wat het keurmerk inhoudt en wat de voordelen zijn.

NPR 1813 bureaustoel kopen

Wellicht heeft u al eens van de NPR 1813 bureaustoel gehoord. Maar wat betekent dit cijfer eigenlijk precies? NPR 1813 is een speciaal keurmerk dat voor Nederlandse bureelzetels geldt, samen met de EN 1335, de Europese norm. Een NPR 1813 bureaustoel is dus een stoel die door inkopers, facilitair managers, arbo-adviseurs en ergonomen is goedgekeurd. Hierdoor bent u zeker van een kwalitatief goede stoel die voldoende comfort en ondersteuning biedt. Hieronder leest u meer over de NPR 1813 bureaustoelen uit onze collectie!

Zetels met extra kwaliteitseisen

Door de speciale eisen waaraan de NPR 1813 bureaustoelen aan moeten voldoen, bent u verzekerd van een stoel die ergonomisch perfect zit. Heeft u bijvoorbeeld snel last van uw rug, of wilt u klachten juist voorkomen? Dan raden we een NPR 1813 bureaustoel of een stoel met een EN 1335-certificering aan. Zo weet u in ieder geval zeker dat u een bureaustoel heeft met veiligheids- en kwaliteitseisen. De NPR 1813 bureaustoelen kunnen dan ook gezien worden als een maatstaf voor de kwaliteit van bureaustoelen in Nederland.

NPR 1813: wettelijk gekeurd

Toch zit er een verschil tussen NPR 1813 en EN 1335 stoelen. Dit komt met name doordat we in Nederland, volgens de Europese richtlijnen gezien, erg afwijken van de rest van Europa. Met name door onze lichaamsbouw (die vaak een stuk langer is dan in andere landen) en verschillende nationaliteiten, is de beroepspopulatie erg divers. Dit vraagt om aangepaste, betere stoelen. Speciaal hiervoor is de NPR 1813 ontwikkeld door onderzoekers van TNO en de Technische Universiteit Delft. Enkele voorwaarden waar deze stoelen minimaal aan voldoen:

  • De stoel is minimaal van 41 tot 55 cm verstelbaar
  • De zitting is verstelbaar in een hellingshoek van -7 tot en met 3 graden.

 

 • Ook de zitdiepte moet van 38 tot en met 48 cm zijn te verstellen.
 • De veiligheid van de stoel is stabiel en mag geen scherpe onderdelen bevatten.

 

Kom uw bureelzetel uitproberen

Wilt u weten hoe uw nieuwe bureaustoelen zitten? Dan bent u welkom om ze uit te proberen in onze vestiging in Raamsdonksveer. Laat van tevoren even aan ons weten welke stoel of stoelen u op het oog heeft, dan zetten wij deze voor u klaar. Onze medewerkers voorzien u graag van advies en kijken samen met u naar de ideale zithouding, plek van de rug en het comfort van de armleuningen.

Stoelen direct uit het assortiment

De meeste zetels zijn direct leverbaar uit het assortiment en hebben een levertijd tussen de twee of vier weken. Dit is afhankelijk van het fabricageproces. Laat u uw stoelen bezorgen, dan kunt u kiezen uit twee bezorgopties: een standaardlevering of premium bezorging. In het laatste geval zorgen wij dat uw stoelen op de juiste plek worden geplaatst en nemen het afval (papier, plastic of piepschuim) mee. Bij de standaardlevering bezorgen we de stoelen tot aan de voordeur van uw kantoor- of bedrijfspand.

Waarom een NPR 1813 Bureaustoelen

Waarom zou u een NPR 1813 Bureaustoel kopen in plaats van een standaard ergonomische bureelstoel die voldoet aan de EN 1335 norm? Hieronder staat uitgelegd waarom?

Wat is de EN 1335 norm?

Allereerst is het belangrijk te weten wat de EN 1335 norm precies inhoudt. De EN 1335 is de Europese richtlijn voor de afmetingen van instel- en verstelmogelijkheden en van bureaustoelen. In Nederland wordt echter een andere, eigen norm gehanteerd dan in de rest van Europa. Meer hierover leest u in de volgende alinea.

Wat is de NPR 1813 norm?

NPR staat voor de Nederlandse Praktijkrichtlijn. Volgens onderzoekers van TNO en TU Delft wijkt de Nederlandse bevolking erg af van die van de rest van Europa. Dit komt door de opbouw van de bevolking en diversiteit in rassen. Omdat de Nederlandse beroepspopulatie sterk afwijkt van het Europese gemiddelde is de NPR 1813 ontwikkeld. En dit maakt deze stoelen zeker ook interessant voor de Belgische beroepspopulatie.

Als we in Nederland en België alleen maar zouden zitten op stoelen die aan de EN 1335 norm voldoen, dan kan zo'n 60% van de Nederlandse bevolking daar goed op werken/zitten. De andere 40% kan de stoel niet afstemmen op de vereiste fysieke afmetingen. Bij deze 40% kunnen op de lange termijn lichamelijke klachten ontstaan. Het grote facilitaire voordeel van de NPR 1813 norm is dan ook dan 96% van de beroepsbevolking gebruik kan maken van dezelfde stoel.


Een NPR 1813 bureaustoel is geschikt voor 96% van de Nederlandse beroepsbevolking.


De verschillen tussen EN 1335 en NPR 1813

Om een voorbeeld te geven van de verschillen tussen de twee normen hebben wij er een aantal naast elkaar gezet.

EN 1335 afmetingen

 • Zithoogte: 400 – 510 mm
 • Zitdiepte: 400 – 420 mm
 • Breedte tussen de armsteunen: 460 – 510 mm

NPR 1813 afmetingen

Zithoogte: 400 – 540 mm
 • Zitdiepte: 380 – 480 mm
 • Breedte tussen de armsteunen: 360 – 510 mm
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.