Navigatie

Bescherm uw vloer met een vloermat onder uw bureaustoel

2022-07-07

Leestijd: 3 minuten

Wist u dat er fabrikanten van vloeren zijn die alleen garantie geven als u een stoelmat onder uw bureaustoel gebruikt? Dit komt omdat ze uw vloerbedekking laten slijten. Hoewel vaak onderschat of als overbodig beschouwd, bieden vloermatten wel degelijk voordelen. Benieuwd welke dit zijn? U leest ze in dit artikel!

De voordelen van bureaustoel vloermat

Het belangrijkste voordeel van een vloermat is de beschermende functie. Ze beschermen tegen krassen en voorkomen snelle slijtage. Uw mooie vloer gaat zo een stuk langer mee. Bovendien maken de matten het ook veel eenvoudiger om uw te verplaatsen rondom uw bureau. U rolt soepeler over een gladde mat dan een hoogpolig tapijt of vloerkleed.

De perfecte vloermat kiezen doet u zo

De keuze voor een bureau vloermat is afhankelijk van het type vloer die bij u op kantoor of thuis ligt en uw wensen qua materiaal. Zo kunt u gaan voor een transparante vloermat, waarbij de vloer zichtbaar is. Maar in ons assortiment hebben we ook stoelmatten in een andere kleur, zoals zwart. Een duurzaam alternatief is een mat gemaakt van PET-materiaal, welke 100% recyclebaar is. Er zit dus zeker een model tussen dat past bij uw interieur en smaak.

Bureaustoel vloerbeschermer voor uw kantoor

Geschikt voor een harde of zachte vloer

Is de vloer een hard oppervlak, zoals hardhout, laminaat, vinyl of tegels? Dan is een mat met een gladde onderkant die de vloer niet beschadigt en die de mat niet laat schuiven de beste optie. In het algemeen zijn de vloermatten ook een stuk dunner.

Ligt er tapijt of een andere zachte vloerbedekking op de vloer, dan wilt u gaan voor een mat met kleine spikes aan de onderkant. Deze zijn ontworpen om de mat op zijn plaats te houden, zonder het tapijt te beschadigen. Hoe dikker het tapijt, hoe dikker de mat moet zijn. Te dunne vloermatten kunnen mogelijk buigen of barsten bij dikkere vloerbedekking.

Focus op uw werk zonder afleidingen

Naast de beschermende functie, zorgt een vloermat er ook voor dat u geruisloos kunt werken. De mat dempt namelijk het geluid dat een bureaustoel maakt. Zo kunt u zich focussen op uw werk zonder afgeleid te worden door allerlei geluiden. Prettig voor u en uw collega’s. En laat u per ongeluk iets vallen of knoeit u achter uw bureau? Dan is dat geen probleem. De mat maakt u eenvoudig schoon met een doekje.

Geen overbodige luxe

Om langer plezier te hebben van uw vloer, is het gebruiken van een vloermat onder uw bureaustoel geen overbodige luxe. Neem een kijkje in ons assortiment bureaustoel vloermatten en ontdek onze mogelijkheden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.