Navigatie

Draden bij uw bureau wegwerken? Let dan hier op

2022-08-15

Leestijd: 3 minuten

Een opgeruimde werkplek is een productieve werkplek. Dit geldt voor zowel uw thuiswerkplek als uw werkplek op kantoor. Een rommelige werkplek zorgt ervoor dat u sneller afgeleid wordt en dat u minder efficiënt werkt. Een nette werkplek daarentegen geeft u rust en ruimte om te focussen op wat er echt toe doet.

In deze blog zullen we ingaan op een aantal producten die u kunnen helpen uw werkplek opgeruimd en veilig te houden.

Wat is kabelmanagement?

Het is dus zeker de moeite waard om uw werkplek georganiseerd en opgeruimd te houden. Een manier om dit te doen is door kabelmanagement toe te passen. Kabelmanagement is simpel gezegd het opruimen en organiseren van alle kabels rondom uw werkplek. Dit zorgt ervoor dat uw werkplek overzichtelijker wordt, de verschillende kabels niet in de knoop raken én dat u geen kans heeft om over een kabel te struikelen.

Perfect weggewerkte kabels geven een opgeruimde indruk en een professionele uitstraling. Voor elke kabel is een goede methode om deze weg te werken.

Kabelmanagement met diverse bureau-accessoires

De verschillende methodes om kabels weg te werken

Er zijn verschillende manieren om kabelmanagement toe te passen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van kabelklemmen, kabelgrips of kabelgoten. Voor iedere werkplek is er een geschikte oplossing.

Kabelklemmen

Kabelklemmen zijn erg handig voor het wegwerken van kabels die u niet vaak gebruikt. U bevestigt de kabelklem aan het bureau of de muur en klikt de kabel erin. Dit is een simpele, maar effectieve manier om kabels weg te werken.

Het feit dat u de klemmen moet bevestigen maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld het wegwerken van internetkabels of stroomkabel. Deze apparaten veranderen niet vaak van plek, en dus loont het de moeite om de kabels permanent netjes weg te werken waar zij nu liggen.

Kabelgrips

Kabelgrips zijn ideaal voor het bij elkaar houden van kabels. U bindt de kabels samen met de kabelgrip en houdt ze zo altijd bij elkaar. Dit is een goede oplossing voor kabels die u vaak gebruikt, zoals de kabels van uw computermuis en toetsenbord.

Werk uw kabels netjes weg met de kabelgrip

Kabelgoten

Kabelgoten zijn de ideale oplossing voor het wegwerken van kabels die u niet vaak gebruikt. U legt de kabels in de kabelgoot en sluit de goot eventueel af met de deksel. Dit zorgt ervoor dat de kabels weggewerkt zijn en dat ze niet zichtbaar zijn vanaf uw werkplek.

Houd het netjes en georganiseerd

Kabelmanagement is dus een handige methode om uw werkplek opgeruimd te houden. Door kabelklemmen, kabelbinders of kabelgoten toe te passen, werkt u de kabels van uw apparaten perfect weg. Dit zorgt ervoor dat uw werkplek overzichtelijker wordt en dat u nagenoeg geen kans heeft om over een kabel te struikelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje met kabels die overal heenlopen. Bovendien geeft het een opgeruimde en nette indruk als alle kabels mooi weggewerkt zijn.

Vind alles wat u nodig heeft

Wilt u ook de voldoening van een georganiseerde werkplek? Kabelmanagement draagt hier zeker aan bij. In ons assortiment bieden we verschillende praktische accessoires die helpen uw bureau op kantoor of thuis een stuk overzichtelijker én veiliger te maken.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.