Navigatie

Een kantine inrichten, hoe doet u dat?

2022-10-31

Leestijd: 3 minuten

Een kantine is een plek waar mensen samenkomen om te eten en te drinken. Het is belangrijk dat de kantine een aangename en gezellige plek is om te vertoeven. In deze blog leest u hoe u een kantine inricht, zodat iedereen zich er prettig voelt.

Stimuleer productiviteit met een sfeervolle kantine

Hoewel de kantine een veelgebruikte ruimte is in een kantoorpand, wordt de ruimte qua indeling soms vergeten. En dat is zonde, want juist een kantine heeft een grote invloed op de stemming en het welzijn van uw personeel. Een sfeervolle kantine motiveert medewerkers om na de pauze weer productief aan het werk te gaan. Een kantine inrichten is dus belangrijker dan dat het wellicht in eerste instantie lijkt!

Een kantine inrichten op kantoor

Stevige kantinetafels

Een kantine is niet compleet zonder tafels. De tafels in de kantine dienen stevig te zijn. Daarnaast dienen de kantinetafels een mooie uitstraling te hebben. Een aantal tips voor mooie kantinetafels:

  • Tafels van hout: Hout is een natuurlijke materiaal en geeft een warme uitstraling aan de kantine. Let wel op dat de tafels goed onderhouden worden, zodat het hout niet gaat verkleuren of beschadigen.
  • Tafels van staal: Staal is een duurzaam materiaal en heeft een moderne uitstraling. Staal is makkelijk te onderhouden en gaat lang mee.

Goede kantinestoelen

Naast de tafels zijn ook de stoelen belangrijk in de kantine. De stoelen dienen prettig te zitten, zodat iedereen met plezier in de kantine kan vertoeven. Een aantal tips voor goede kantinestoelen:

  • Stoelen met armleuningen: Deze stoelen zijn erg comfortabel en geschikt voor mensen die lang in de kantine moeten zitten.
  • Stoelen met rugleuning: Deze stoelen bieden steun aan de rug en zijn daardoor erg comfortabel.
  • Stoelkussens: Kantinestoelen zijn over het algemeen uitgevoerd met kunststof of houten zitschaal, zodat de stoelen extra onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken zijn. Voor net dat beetje extra zitcomfort zijn stoelkussens, of kantinestoelen met gestoffeerde of verdikte zitting, een goed idee.

Gezellige sfeermakers

Om ervoor te zorgen dat er echt een gezellige sfeer hangt in de kantine, kunt u gebruik maken van verschillende sfeermakers. Eén van die sfeermakers is verlichting. Hang leuke lampjes op of maak gebruik van spots om sfeer in de kantine te creëren. Wilt u het hoofd écht even ‘leeg’ maken? Speel dan een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Er hangt dan zeker een ontspannen sfeer in de kantine!

Zorgen voor een goede kantine-inrichting

Het kan ook zeker bevorderend werken om met planten een gezellige sfeer te creëren. Planten zien er niet alleen goed uit, ze zuiveren ook nog eens de lucht. En tot slot: muziek! Muziek zorgt voor een fijne sfeer en kan de lunchpauze nog leuker maken.

Meer informatie nodig?

Als u meer informatie nodig heeft over het inrichten van een kantine, neem dan gerust contact met ons op. U kunt altijd terecht bij ons op locatie om ons meubilair uit te proberen of voor een adviserend gesprek. Officetopper helpt u graag verder!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.