Navigatie

Een vergaderruimte minder hol laten klinken? Zo doet u dat

2022-08-18

Leestijd: 3 minuten

Iedereen heeft het wel een keer meegemaakt, vooral de laatste tijd: u komt een videomeeting in en een andere deelnemer heeft een vervelende echo of is slecht verstaanbaar. Vaak kan dit relatief simpel opgelost worden. Hoe? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Het belang van akoestiek in vergaderruimtes

De akoestiek in vergaderruimtes is belangrijk voor een aantal redenen. Ten eerste zorgt een slechte akoestiek ervoor dat mensen moeilijker verstaanbaar zijn. Dit kan leiden tot miscommunicatie en frustratie. Ten tweede kan een slechte akoestiek ook vermoeidheid veroorzaken, omdat mensen zich moeten inspannen om alles te verstaan, met een verlaagde productiviteit tot gevolg.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt gebruiken om de akoestiek in vergaderruimtes te verbeteren. Akoestische bureauscheidingswanden zijn hier bij uitstek geschikt voor.

Zorgen voor een goede akoestiek in de vergaderruimte

Akoestische bureauscheidingswanden

Akoestische bureauscheidingswanden zijn wanden die u tussen werkplekken plaatst. Ze helpen geluid te reflecteren en absorberen, waardoor het geluid in de vergaderruimte minder storend is. Dit zorgt ervoor dat mensen beter verstaanbaar zijn en minder snel moe worden.

Akoestische bureauscheidingswanden zijn ook handig omdat ze uw werkplekken visueel kunnen scheiden. Dit kan helpen om de focus te houden tijdens vergaderingen en als het aan Officetopper ligt, om het uiterlijk van de ruimte te verbeteren.

Akoestische panelen

Een andere oplossing is het plaatsen van in de vergaderruimte. Deze panelen zijn zowel aan wand als plafond te bevestigen, op allerlei manieren. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan alleen de standaard vierkante panelen. Net zoals een werkplek hoort een vergaderzaal te inspireren en creativiteit te stimuleren. Er wordt in een vergaderruimte immers vaak overlegd en samengewerkt. Wat doet dat beter dan een akoestisch plafond met planten en verlichting? Of een hangelement in de vorm van wolken, welke ook de ruimte akoestiek aanzienlijk verbetert? Het is echter ook mogelijk om akoestische 3D letters op te hangen, wellicht de bedrijfsnaam of een inspirerende kreet? Saai hoeft het in ieder geval niet te worden!

Vergaderruimte minder hol laten klinken met akoestische plafondpanelen

Speciaal akoestisch meubilair

Vergaderruimtes zijn er in allerlei vormen en maten, en vaak ook multifunctioneel. Groot of klein. Eenvoudig of geavanceerd. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze moeten rust en comfort uitstralen. Een plek waar u alleen of met collega’s kunt (samen)werken. Door te kiezen voor akoestisch meubilair in de vorm van een plantenbak bijvoorbeeld, klinkt de ruimte niet alleen minder hol, de zaal is ook gelijk sfeervol aangekleed. Behoefte aan een aparte ruimte waarin u in alle rust kunt bellen of werken? Een volledige akoestische vergaderruimte of belcel zijn compact qua formaat, maar bieden toch voldoende rust en privacy.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.