Navigatie

Ontdek de voordelen van een lendesteun in uw bureaustoel

2023-09-22

Als u veel tijd achter u bureau doorbrengt, is het belangrijk om een goede zithouding aan te nemen. Een verkeerde zithouding kan namelijk leiden tot rugpijn, nekklachten en schouderklachten. Een lendesteun kan u helpen om een goede zithouding te behouden en deze klachten te voorkomen.

Wat is een lendesteun?

Een lendesteun is een onderdeel van de rugleuning van een bureaustoel dat de natuurlijke kromming van de onderrug ondersteunt. De lendesteun is meestal gemaakt van schuim of kunststof en is verstelbaar in hoogte en diepte.

Waarom is een lendensteun belangrijk?

Een lendesteun is belangrijk omdat het helpt om de onderrug in de juiste positie te houden. Wanneer u zonder lendesteun zit, kan u onderrug doorzakken. Dit kan leiden tot rugpijn, nekklachten en schouderklachten. Zo'n extra steun helpt om de onderrug te ondersteunen en te voorkomen dat deze doorzakt. Hierdoor blijft u wervelkolom in een natuurlijke positie en wordt de spanning op de rug afgenomen.

Hoe kiest u de juiste lendesteun?

Er zijn verschillende soorten lendesteunen op de markt. Bij het kiezen van een lendesteun is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • Materiaal: Lendensteunen zijn meestal gemaakt van schuim of kunststof.
  • Verstelbaarheid: het is prettig als de steun verstelbaar is in hoogte en diepte. Dit zorgt ervoor dat u de lendesteun kunt aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.
  • Maten: Er zijn lendesteunen in verschillende maten verkrijgbaar. Zorg ervoor dat u een lendensteun kiest die past bij jouw lichaamsbouw.

Het belang van een lendensteun in uw bureaustoel

Tips voor het gebruik van een lendensteun

  • Plaats de lendensteun op de hoogte van de natuurlijke kromming van u onderrug.
  • Zorg ervoor dat de lendensteun goed ondersteunt, maar niet te strak zit.
  • Pas de lendensteun aan tijdens de dag, wanneer u houding verandert.

Advies van Officetopper.com

Een lendesteun is een belangrijk onderdeel van een ergonomische bureaustoel. Het helpt om een goede zithouding te behouden en rugpijn, nekklachten en schouderklachten te voorkomen. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan bureaustoelen met verstelbare lendesteun. De meeste bureaustoelen in ons assortiment hebben een lendesteun die in diepte verstelbaar is, zoals de bureaustoel O.T. Anniversary. Dit betekent dat u de lendensteun kunt aanpassen aan de vorm van uw rug. Enkele bureaustoelen hebben een lendesteun die in diepte én hoogte verstelbaar is, zoals bij de bureaustoel Girsberger Yves. Dit biedt u meer mogelijkheden om de lendensteun aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.