Navigatie

Hoe kan ik de geheugenfunctie van mijn zit-sta bureau instellen?

2022-09-08

Leestijd: 2 minuten

Een zit-sta bureau is dé oplossing voor wie graag regelmatig afwisselt tussen zittend en staand werken – en past daarmee perfect op de gezonde werkplek. De elektrisch verstelbare zit-sta bureaus zijn uitgerust met een standaard bedieningspaneel, waarbij u enkel de mogelijkheid heeft om het bureau omhoog of omlaag te bewegen, of een bedieningspaneel met geheugenfunctie. Dit laatste paneel maakt een zit-sta bureau extra handzaam in gebruik als u ‘m goed gebruikt. Maar hoe stelt u de geheugenfunctie van uw zit-sta bureau nou goed in? Het is simpel, als u maar weet hoe. We leggen u het graag uit.

De functie van een bedieningspaneel

Hoewel een elektrisch zit-sta bureau al erg eenvoudig in hoogte te verstellen is, maakt een bedieningspaneel met geheugenfunctie dit nog eens extra makkelijk. Met dit paneel slaat u de door u gewenste hoogtestanden, zoals u zithoogte en stahoogte, op onder één van de geheugenstanden. Zo hoeft u niet steeds naar de juiste hoogte te zoeken, maar gaat u met één druk op de knop naar de goede hoogte. Hoewel de zit-sta bureaus in ons assortiment beschikken over verschillende type bedieningspanelen, beschikken haast alle bedieningspanelen over dezelfde knoppen. Zo zijn alle displays voorzien van twee pijltjes voor het omhoog en omlaag verstellen. Daarnaast zijn er meerdere knoppen met een cijfer; dit zijn de standen. En daarnaast de knop ‘S’ (save) of ‘M’ (memory).

Zit sta bureaus geheugendisplay

Het instellen van de geheugenfunctie

Voor het instellen van de geheugenfunctie heeft u eigenlijk alle knoppen nodig. Ten eerste gebruikt u de ‘omhoog’- of ‘omlaag’-pijl om de gewenste hoogte te bereiken. Dit kan zowel de gewenste zit- als de gewenste stahoogte zijn. Vervolgens drukt u op de ‘m’- of ‘s’-knop, waarna u op één van de cijferknoppen, 1, 2 of 3, drukt. Kies welk cijfer u wilt gebruiken voor de zithoogte, en welk cijfer u gebruikt voor de stahoogte en sla de gewenste positie onder dit cijfer op. Heeft u bijvoorbeeld uw stahoogte onder ‘1’ opgeslagen? Dan hoeft u enkel op de ‘1’-knop te drukken om het zit-sta bureau naar de juiste hoogte te verstellen als u wilt gaan staan.

Is het nog niet duidelijk? In onderstaande video leggen we het nog eens visueel aan u uit.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.