Navigatie

Hoe reset ik mijn zit-sta bureau?

2022-09-22

Leestijd: 2 minuten

Met een zit-sta bureau wisselt u, zoals de naam al doet vermoeden, eenvoudig af tussen zitten en staan. Met een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau doet u dit zelfs met één druk op de knop. Maar wat als u uw zit-sta bureau niet meer in hoogte kunt verstellen? Of als u een foutmelding krijgt op uw bedieningsdisplay? Dan is het nodig om uw zit-sta bureau te resetten. We lichten u toe hoe u dit doet.

Uw zit-sta bureau verstellen: enkele tips

Natuurlijk is het afhankelijk van het type zit-sta bureau, het bedieningspaneel én de foutcode wat de juiste resetmogelijkheid is. Daarom geven we u algemene tips die u kunt doorlopen bij een groot deel van de zit-sta bureaus. Werken deze tips niet? Kijk dan in de handleiding van uw specifieke zit-sta bureau of neem contact met ons op.

1: Laat het bureau volledig zakken

Lukt het niet om het bureau omhoog te verstellen? Dan kunt u het bureau resetten door het bureau volledig te laten zakken door de knop ‘omlaag’ ingedrukt te houden tot het laagste punt bereikt is. Het zit-sta bureau is dan gereset en kan weer terug omhoog versteld worden.


2: Beide knoppen ingedrukt houden

Bij enkele bureaus is het nodig om zowel de ‘omhoog’ als ‘omlaag’ knop ingedrukt te houden. Dit kunt u tevens proberen als het bureau ook niet omlaag te verstellen is. Houd de knoppen ingedrukt totdat u een geluidje hoort; dit zal ongeveer 60 seconden duren.

Zit sta bureaus geheugendisplay

3: Controleer de aansluitingen

Reageert het bedieningspaneel helemaal niet meer? Controleer dan of alle kabels goed zijn aangesloten in de powerbox onder uw bureau. Soms kan het voorkomen dat een kabel niet stevig genoeg vastzit, waardoor deze het contact met het bedieningspaneel onderbreekt.

4: Haal de stekker uit het stopcontact

Werken bovenstaande tips niet, en zijn alle kabels ook goed aangesloten? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht een tijdje tot u hem opnieuw aansluit. Bij enkele elektrisch verstelbare zit-sta bureaus kunt u de stekker al na 15 seconden terug in het stopcontact steken, terwijl bij andere bureaus een langere tijd, zoals 20 of zelfs 30 minuten wordt aangeraden. U kunt dus altijd aanhouden iets langer te wachten, zodat u zeker weet dat het voor uw bureau werkt.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.