Navigatie

How to: een kantoor met kerstsfeer

2022-12-06

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, is het tijd om het kantoor een beetje gezelliger te maken. Een sfeervolle en gezellige werkomgeving zorgt namelijk voor meer plezier en motivatie op het werk. Wanneer het steeds langer donker is, is het belangrijk om wat licht terug te brengen op uw werkplek met een gezellige sfeer. Wij geven u graag wat tips in deze blog om van uw kantoor een ware kerstbeleving te maken!

Gezellige kerstversieringen

Om het kantoor echt in de kerstsfeer te brengen, kunt u natuurlijk verschillende soorten versieringen ophangen. Denk hierbij aan kerstballen, lichtjes, slingers en figuren van rendieren of sneeuwpoppen. Ook een grote ster of versierde kerstboom zorgt altijd voor een gezellige sfeer. Wanneer u de versiering ophangt, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele brandgevaarlijke situaties. Zorg ervoor dat er geen lichtjes in de buurt van gordijnen of andere brandbare materialen hangen.

Kerstversiering op kantoor

Een opgetuigde kerstboom

Een echte kerststal is natuurlijk niet compleet zonder een mooie kerstboom. Deze kan natuurlijk gewoon in de hoek van het kantoor staan, maar het is leuk om er iets creatiefs mee te doen. Bijvoorbeeld door de boom in het midden van het kantoor neer te zetten of door er een leuk thema aan te koppelen. Een aantal collega’s verkleedt zich dan bijvoorbeeld als rendieren of elk bedrijfsonderdeel mag een eigen boom versieren. Echt uniek en sfeervol!

Lekkere kerstsnoepjes

Wat is kerstmis zonder lekker snoepgoed? Zet dus eens een schaaltje met pepernoten, chocoladeletter of marsepein op tafel. Ook leuke koekjes of cupcakes met kerstdecoraties zijn altijd goed voor de sfeer. Of maak er eens echt iets bijzonders van door catering in te schakelen die speciale hapjes en drankjes bereidt met kerstmis thema’s. Heerlijk toch?

Als u iets verder wilt gaan kunt u ook altijd samen met uw collega’s afspreken dat verschillende mensen zelf snacks of gerechten maken. Er zijn veel verschillende tradities rondom eten en kerst. Het is altijd heel leuk om elkaar beter te leren kennen aan de hand van een kerstbrunch of kerstontbijt!

Maak van de donkere dagen iets gezelligs

In de wintermaanden is het helaas vaak heel donker als u ’s ochtends naar uw werk gaat en ’s avonds weer naar huis toe. Dit kan soms somber aanvoelen. Zet daarom wat extra lampjes neer op het kantoor en maak gebruik van kerstlampjes of kaarsjes om de ruimte wat meer sfeer te geven. Zo ziet u meteen dat er wat extra aandacht aan het kantoor besteed is en voelt iedereen zich direct wat fijner op het werk. Samen met uw collega’s maakt u van deze dagen een lichtpuntje aan het einde van het jaar!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.