Navigatie

Verbeter de akoestiek op het kantoor – Facts, fabels en oplossingen

2019-11-25 14:24:44

Op zoek naar manieren om de akoestiek op het kantoor te verbeteren? In de infographic onderaan de pagina staan een aantal interessante facts, fabels en oplossingen op een rijtje.

Akoestiek op het kantoor

Een kantoor met een harde vloer of groot glasoppervlak en zonder akoestisch systeemplafond heeft vaak last van galm. Pratende collega’s, een spelende radio en rinkelende telefoons zijn soms erg gezellig, maar een slechte ruimteakoestiek heeft invloed op je concentratie, prestatie en gezondheid.

Slechte akoestiek op het kantoor is een onderschat probleem. Een rumoerig kantoor resulteert vaak in verminderde productiviteit, concentratieproblemen, stress en uiteindelijk in hoger ziekteverzuim. Slechte akoestiek is dus niet alleen schadelijk voor de medewerkers, maar kost uiteindelijk ook veel geld.

Facts over akoestiek

  • De gemiddelde Nederlander is 50% van de tijd bezig met concentreren.
  • 99% Van alle werknemers wordt afgeleid door rinkelende telefoons en gesprekken.
  • De productiviteit verhoogt met 20-30% in een geluidsarme ruimte

Fabels over akoestiek

Zo verbeter je de akoestiek dus niet:

  • Met te dunne of te harde bureauschermen/scheidingswanden
  • Met vilt of noppenschuim onder stoelen of tafels
  • Met lederen of houten meubelen
  • Met laagpolige tapijten
  • Met planten, schilderijen of foto’s

De infographic

Verbeter de akoestiek op het kantoor – Facts, fabels en oplossingen

Infographic: http://www.incatro.nl/blog/2015/07/infographic-zo-verbetert-u-slechte-kantoor-akoestiek/ 

Akoestische oplossingen

Natuurlijk zijn er ook meubels en accessoires die wél helpen. Op onze webshop is een breed scala aan producten te vinden die helpen de akoestiek op het kantoor te verbeteren. Hieronder de top 5 best verkochte akoestische producten:

Akoestische wand top 530

De akoestische wand top 530 is een akoestische scheidingswand die op het bureaublad wordt gemonteerd. Dit kan zowel in de breedte als in de diepte van het blad, zo wordt er als het ware een cubical gevormd. De scheidingswand is één van de meest voorkomende akoestische oplossingen, dat komt omdat dit een relatief simpel hulpmiddel is. Daarbij verbetert het niet alleen de akoestiek, maar kan het je kantoor ook nog eens mooi aankleden.

De Top 530 is verkrijgbaar in twee verschillende (stof)types: Top 530 Velito en de Top 530 Lucia en diverse afmetingen.

 Akoestische wand standing

De akoestische wand standing is een handige meubelstuk. Deze wand hoeft namelijk nergens op gemonteerd te worden, maar kan gewoon los in een ruimte geplaatst worden. Door de metalen voeten, ook met verrijdbare voeten verkrijgbaar, staat het scherm erg stevig. Deze oplossing wordt vaak in kantines of open kantoorruimtes gebruikt. 

De akoestische wand standing is verkrijgbaar in twee verschillende (stof)types: Standing Velito en de Standing Lucia en tevens leverbaar diverse afmetingen.

 Akoestische 3D letters

De akoestische 3D letters zijn een leuke gadget/accessoire voor aan de muur. Elke lettercombinatie is mogelijk in verschillende kleuren. Bekijk hier de akoestische 3D letters.

akoestische letters

Akoestische Sound Off

 De akoestische Sound Off is een goede oplossing als uw kantoor of hal geen akoestisch systeemplafond heeft. Ook voor deze oplossing geldt dat het niet alleen de akoestiek verbetert, maar dient ook als eyecatcher.

akoestische sound off rondSound off vierkant sound of rechthoek akoestische hang over 

Schuifdeurkast Slide & Go

De schuifdeuren van deze schuifdeurkast zijn uitgevoerd met een akoestische foam in de deuren. Een ander voordeel van deze kast is dat je het nauwelijks kunt horen dat de kast geopend of gesloten wordt. Zo wordt je dus niet uit je concentratie gehaald door een collega die voor de zoveelste keer in de ochtend weer een map uit de kast pakt.  

De Slide & Go kasten komen in veel verschillende vormen en maten, bekijk ze hier!