Navigatie

Zo vermindert u uw rugklachten tijdens het werken

2019-11-25

Leestijd: 5 minuten

Het is vast geen verrassing meer dat té veel zitten erg ongezond voor je lichaam is. Het wordt zelfs ‘het nieuwe roken’ genoemd. En dat terwijl we met z’n allen toch flink wat tijd zittend doorbrengen. En dat neemt heel wat lichamelijke klachten met zich mee. Klachten die steeds erger blijven worden als u er niets aan doet. Dus: spring uit die stoel! Hoe u dan kunt werken? Een zit-sta bureau is een hele goede optie. Maar waarom? En hoe past u het toe? We vertellen het in dit blog.

Waarom zitten zo slecht is

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. En dat is dan ook de reden dat het begint tegen te sputteren als we ons lichaam te lang in één en dezelfde houding houden. Als we te lang zitten, zorgt dat voor een statische belasting van de rug. En ja, dat zorgt voor klachten. Als we gaan staan, staat onze wervelkolom in een betere en natuurlijke houding. Maar ook hier geldt: als we té lang staan, wordt onze rug statisch belast. De oplossing is dus vrij simpel: afwisseling.

Afwisseling is de basis

Hoe meer dynamiek we aanbrengen in onze houding, hoe beter onze houding wordt. Want dan is er van die statische belasting (bijna) geen sprake meer. En dat is waar een zit-sta bureau in beeld komt. Want met zo’n bureau kunt u eenvoudig afwisselen tussen… jawel; zitten en staan. De juiste afwisseling is hierbij van belang. Om onze rug zo goed mogelijk te verzorgen, is het belangrijk om nooit langer dan één uur achtereen te staan. Per dag geldt een maximum van vier uur. We raden daarom aan om zo’n vier tot zes keer per dag af te wisselen tussen zitten en staan.

Hoe stelt u uw bureau in?

Afwisseling is stap één naar minder rugklachten. Maar dan bent u er nog niet. Want het is tevens heel belangrijk dat u een goede houding aanneemt tijdens het staand werken, zodat uw ruggenwervel inderdaad die betere en natuurlijke houding aanneemt. En dat zit ‘m in de juiste hoogte van het bureaublad als u staat. Hiervoor gaat u ontspannen staan, met afhangende schouders en beide voeten naast elkaar, plat op de grond. Het bureau heeft de juiste hoogte bereikt als u uw onderarmen, in een hoek van 90°, ontspannen op het bureaublad kunt laten rusten. De ideale hoogte is dus afhankelijk van uw lengte!

Het instellen van een zit-sta bureau

De voordelen

Als u op gepaste wijze gebruik maakt van een zit-sta bureau, en dat wil zeggen: zoals hierboven genoemd, zult u al gauw merken dat u meer energie heeft. Door de afwisseling kunt u zich namelijk beter focussen op uw werkzaamheden. En dat levert minder stress op. Uw concentratie blijft langer op peil, op de korte (of lange) termijn vermindert u uw fysieke klachten én u verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Voor elk budget

Zit-sta bureau voor thuis verminderen rugklachten

Heeft deze informatie u overgehaald en wilt u een zit-sta bureau, maar bent u wat schrikachtig voor de prijs? Dat is niet nodig! Een goed zit-sta bureau, dat aan alle eisen voldoet, hoeft namelijk niet duur te zijn. Onze zit-sta bureaus bevinden zich in diverse prijscategorieën. Zoekt u een goedkoop zit-sta bureau? Dan zijn onze slingerverstelbare bureaus een goede optie. Liever genieten van meer gemak? Kijk dan eens tussen onze elektrische zit-sta bureaus. Bij deze bureaus wisselt u met één druk op de knop af tussen zitten en staan. Ook deze elektrische bureaus zijn er voor diverse budgetten.

En dat is niet alles…

Afwisselen tussen zitten en staan is ontzettend belangrijk als u veel achter uw bureau werkt en last krijgt van rug- of nekklachten. Toch is een goede bureaustoel zeker zo belangrijk om uw klachten te verhelpen. Zonder goede bureaustoel, zult u tijdens het zitten namelijk alsnog geen goede houding aannemen. Daardoor houden de rugklachten aan. Zorg daarom voor een werkplek die geheel ergonomisch is. Kies daarvoor een ergonomische bureaustoel die u geheel naar uw lichaam kunt afstellen, bijvoorbeeld met onze ergonomische bureaustoel Pro X of de bureaustoel O.T. Anniversary.

Ergonomische kantoorinrichting voor verminderen rugklachten zit-sta bureau

Advies nodig? Kom langs!

Vind u het lastig om te kiezen tussen al die verschillende zit-sta bureaus en bureaustoelen? Bent u benieuwd welke werkplek het beste bij u past? Of heeft u nét wat meer advies nodig over deze ergonomische kantoormeubelen? Twijfel niet en neem contact met ons op! Onze vakkundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van een passend zit-sta bureau. Natuurlijk bent u ook altijd welkom in onze showroom; dan kunt u de bureaus zelf uittesten en ontdekken welke het beste bij u past. Neem ook dan contact met ons op en maak een afspraak.

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.