Navigatie

Wat is het verschil tussen een schoolstoel en kantinestoel?

2022-09-20

Leestijd: 2 minuten

Kantinestoelen zijn stoelen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in kantines. Doorgaans zijn ze gemaakt van stevig materiaal, zoals metaal of hard plastic, en hebben een rugleuning en armleuningen. Sommige stoelen voor in de kantine hebben ook een verstelbare zitting. Dit type stoel is bedoeld om comfortabel te zitten tijdens de maaltijd, en bieden ondersteuning voor de rug en armen.

Wat zijn schoolstoelen precies?

Schoolstoelen, daarentegen, zijn stoelen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in klaslokalen. Schoolstoelen zijn meestal gemaakt van hout of kunststof, en hebben geen armleuningen of verstelbare zitting. Schoolstoelen zijn bedoeld om de leerling te laten focussen op de lesstof, en bieden weinig ondersteuning voor de rug of armen.

De meeste moderne studentenstoelen bieden echter meer ondersteuning aan beide rug- en nekbereik dan schoolstoelen van vroeger. Daarnaast biedt een moderne student stoel vele extra mogelijkheden die niet beschikbaar waren in klassieke schoolstoel ontwerpen.

Kantinestoelen voor kantoor bij Officetopper

Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

Kantinestoelen en schoolstoelen worden gemaakt van allerlei verschillende materialen, met ieder zijn eigen unieke eigenschappen. Zo zijn er stoelen gemaakt van hout, kunststof, staal en aluminium. Houten stoelen zijn stevig en duurzaam, maar kunnen ook zwaar en kwetsbaar zijn. Kunststof stoelen zijn lichter en meestal goedkoper, maar minder stevig en kunnen makkelijker breken. Staal is sterk en duurzaam, maar kan roesten en is zwaarder dan aluminium. Aluminium is lichter dan staal, maar minder sterk.

Deze verschillende materialen geven de stoelen dus verschillende eigenschappen. Welk materiaal u uiteindelijk kiest voor uw stoel hangt af van wat voor soort stoel u nodig hebt en voor welk doel u de stoel gaat gebruiken.

Het verschil tussen een kantinestoel en een schoolstoel

Een schoolstoel is geen kantinestoel, maar kan wel gebruikt worden in de kantine. U moet dan wel rekening houden met het volgende: zorg ervoor dat uw schoolstoelen niet te hoog zijn, de stoel moet in verhouding zijn tot zowel de schoolbanken als de kantinetafels.

Kies exemplaren die comfortabel zitten

Het is belangrijk om stoelen te kiezen die er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar welke ook comfortabel zitten. Tijdens pauzes of de les zitten leerlingen soms uren aan een stuk. Om allerlei pijnklachten te voorkomen is investeren in kwalitatief goede stoelen meer dan de moeite waard. Daarnaast wilt u dat de stoelen passen bij de rest van de sfeer in de eetzaal. De stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren. De stoelen voor in de kantine kunnen gemaakt worden van hout, leer of stof. Goed om te weten: houten kantinestoelen hebben vaak een hogere prijs dan andere soorten stoelen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.