Navigatie

Zorgen voor voldoende daglicht op kantoor tijdens de winter?

2022-10-25

Leestijd: 2 minuten

In de herfst en winter is er sprake van minder daglicht dan in de andere seizoenen, doordat de zon lager aan de hemel staat. En dus krijgen we ook minder daglicht binnen op kantoor. Dit kan een negatieve invloed hebben op het energieniveau en onze stemming. Daarom is het belangrijk om, ook tijdens de donkere en vaak koude wintermaanden, zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen op kantoor. In dit artikel geven we een aantal tips om dat te bereiken.

Zorgen voor voldoende daglicht op kantoor

Ramen op het zuiden

Verhuist u naar een nieuw pand? Of laat u voor uw bedrijf een nieuw pand bouwen? Zorg dan voor een juiste plaatsing van de ramen. Een manier om meer daglicht binnen te krijgen, is namelijk door werken in een ruimte met ramen op het zuiden. Zo kunnen we profiteren van het maximale aantal uren daglicht dat we krijgen. Het is belangrijk om de gordijnen open te laten tijdens deze uren, zodat het licht naar binnen kan schijnen. Natuurlijk is het in veel gevallen niet mogelijk om te bepalen waar de ramen komen. Wat dan kan helpen is werkplekken creëren in een kantoorruimte met ramen op het zuiden - of in ieder geval te zorgen voor voldoende ramen in uw werkruimtes. Zo vangt u gedurende de dag toch voldoende daglicht op.

Licht en sfeer creëren met lampen

Een andere manier om meer daglicht binnen te halen, is door middel van speciale lampen die daglicht simuleren. Dit soort lampen wordt vaak gebruikt bij bureaus of werkplekken waar weinig daglicht binnendringt. Daglicht lampen helpen ons om wakker te blijven en onze concentratie te behouden.

Het effect van verlichting

Het is altijd beter om echt daglicht binnen te krijgen op uw kantoor. Soms is dit echter niet mogelijk omdat uw kantoor weinig ramen heeft, of doordat het buiten te donker is op een grauwe dag. In dat geval zijn lampen een goede vervanger om te zorgen voor voldoende licht. Oók om vermoeide ogen tegen te gaan. Zorg er wel altijd voor dat de lampen hoog boven uw werkplek hangen. Ook dienen deze lampen niet recht in de beeldschermen te schijnen; dan zou u immers last kunnen krijgen van de reflectie van het licht. Als u daglicht verlichting goed toepast, kunnen ze een perfecte aanvulling zijn op uw licht, zeker in de herfst en winter.

Verlichting op kantoor

Aanvullend advies nodig?

Als u meer advies nodig heeft over hoe u genoeg daglicht creëert op kantoor, neem dan contact op met Officetopper. Ons team van specialisten helpt u graag!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.