Navigatie

5 Tips om ruzies op het kantoor te voorkomen

2019-11-25 14:57:13

Ruzies op het kantoor, daar wordt niemand vrolijk van. Om deze reden hebben wij besloten een aantal tips te verzamelen om conflicten (op het werk) te voorkomen of tot een goed einde te brengen. Een conflict hoeft helemaal niet slecht te zijn. De sfeer op de werkvloer wordt juist verpest door de manier waarop zo’n conflict “uitgevochten” wordt.

5 Tips - Ruzies op het kantoor

Hier een aantal tips voor ruziemakers of deelnemers aan een conflict op het kantoor.

  1. Zoek eerst uit waarom je boos bent. Dat is beter dan direct uitspreken waar je mee zit.
  2. Houd tijdens een conflict het einddoel voor ogen. Blijf niet hameren op iets dat nog steeds niet gedaan is, maar vraag: ‘hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit nu wordt opgelost?’
  3. Bedenk altijd dat een conflict niet per definitie slecht is. Het is een manier waarop twee partijen hun meningsverschil duidelijk maken. Het gevolg van een conflict kan juist zijn dat iets uiteindelijk opgelost is.
  4. Beledig of kwets collega’s niet. Je mag best hard zijn als het om principes gaat, maar wees mild voor de andere partij.
  5. Veel mensen bedenken wat ze willen zeggen, maar denk ook eens na over wat je niet wilt zeggen. Onredelijke uitspraken verergeren ruzies of conflicten juist.

Ruzies op het kantoor uitvechten

Loopt het conflict uit de hand? Probeer het meubilair heel te laten! Mocht dat niet lukken, wij leveren Gratis bij bestellingen vanaf €200,- excl. btw! Dat is alvast een handige tip wanneer je van plan bent om een conflict op te gaan lossen op de onderstaande wijze.

Mocht je er alsnog niet uitkomen, bekijk hier dan de perfecte oplossing om een einde te maken aan een conflict op het kantoor. Het enige wat je nodig hebt zijn twee bureaustoelen.