Navigatie
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice
  • Levering in België!
  • Beoordeling: 9.6 | 46 beoordelingen

Bureaustoelen (39 artikelen)

Op zoek naar een nieuwe bureaustoel? Op deze pagina vindt u ons complete assortiment. Een groot deel van onze nieuwe bureaustoelen is ook in onze showroom te bezichtigen en uit te proberen. Benieuwd of wij uw gewenste stoel hebben staan of heeft u vragen over een bepaald model, neem dan gerust contact met ons op!

  • Levering in België
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice
  • Levering in België
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Online bureaustoelen kopen

Officetopper biedt een ruim assortiment aan nieuwe bureaustoelen. Binnen het assortiment vallen ook designbureaustoelen, directiestoelen en bureaustoelen met of zonder armleuningen. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook bent u altijd van harte welkom in onze showroom, daar kunt u de meeste stoelen op uw gemak uitproberen.

Een nieuwe bureaustoel kopen

Een nieuwe bureaustoel kopen doet u niet zomaar. Voordat u overgaat tot de aanschaf van een bureaustoel moet u zich eerst goed afvragen hoeveel uren u gebruik gaat maken van de bureaustoel. Als u meer dan 4 aaneengesloten uren per dag gebruik maakt van de bureaustoel dan is het verstandig om te kiezen voor een ARBO goedgekeurde bureaustoel. Deze burostoelen zijn helemaal naar wens van de gebruiker in te stellen, zo voorkomt u in de toekomst problemen.


Een bureaustoel eerst uitproberen of meteen een bureaustoel kopen?

Mocht u hulp nodig hebben bij uw keuze, dan kunt u tijdens onze openingstijden langskomen in de showroom. Daar staat altijd een van onze verkopers klaar om u vrijblijvend advies te geven. In onze showroom hebben wij altijd een ruim assortiment burostoelen staan om uit te testen. Daarnaast zijn er diverse leveranciers die de mogelijkheid bieden om één of meerdere burostoelen voor een aantal weken op proef te krijgen. U kunt dan in uw eigen omgeving samen met uw collega’s de burostoelen testen op zitcomfort en instelmogelijkheden.Navigeer snel naar de populaire bureaustoel kleuren: zwarte bureaustoel, grijze bureaustoel, blauwe bureaustoelen en witte bureaustoelGoedkope bureaustoelen

Wij bieden ook budget bureaustoelen. Voor weinig geld heeft u al heel degelijke bureaustoelen met vaak nog verbluffend veel instelmogelijkheden. Deze voordelige bureaustoelen (tussen circa € 150,- en € 275,-) doen vaak nauwelijks onder voor de luxere varianten uit de hoge prijsklasse. Hoe dat kan? Het prijsverschil hangt af van fabrikant en/of merk. Bij de goedkopere bureaustoelen moet het synchroonmechaniek handmatig ingesteld worden in plaats van automatisch. Bij de budget bureaustoelen zijn de armleggers doorgaans alleen in de hoogte verstelbaar, waar bij de duurdere stoelen meer instelmogelijkheden zijn voor de armleggers. En de goedkopere stoelen hebben geen NPR-keurmerk.

Uiteraard speelt in deze keuze ook een rol of u 1 uur per dag op de bureaustoel zit of meer dan 4 uren.

Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen ondersteunen uw lichaam optimaal, waardoor klachten aan rug, nek, armen, etc. voorkomen kunnen worden. De ergonomische bureaustoel is daarom belangrijk voor uw houding, uw gezondheid en uw conditie. En een goede bureaustoel is ook nog eens comfortabel. Onderzoek heeft aangetoond, dat Nederlanders heel veel zitten. TNO beschouwt dit verschijnsel als een “modern arbeidsrisico” dat op de lange duur chronische ziektes kan veroorzaken. Ook op de korte termijn zijn er risico’s voor bloedcirculatie, gewrichten, botten en spieren.

Een goede zithouding komt niet alleen uw gezondheid ten goede, maar ook uw productiviteit en concentratievermogen. Een goede, ergonomische bureaustoel is bepaald niet bedoeld om urenlang dezelfde positie te ondersteunen op dezelfde wijze. U zou in dat geval haast al die tijd doodstil moeten blijven zitten. De goede bureaustoel biedt echter alle bewegingsvrijheid. Hoe u ook gaat zitten en hoe u op die stoel ook beweegt, de stoel past zich aan en ondersteunt uw houding optimaal. Zo kunt u dus volop variatie aanbrengen in uw houdingen.

Een goede, ergonomische bureaustoel heeft heel veel instelmogelijkheden om zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw wensen, bij uw lichaam, bij uw zithouding. De betere, luxere stoelen bewegen zelfs mee met uw lichaam. Instelmogelijkheden zijn onder meer de gewichtsregeling, het instellen van de zitdiepte, de hoogte van de rugleuning, de hoogte en positie van de armleggers, etc. Ook belangrijk voor de juiste instellingen van een ergonomische bureaustoel is de zogenaamde synchroontechniek of het synchroonmechaniek. Het doel daarvan is om het lichaam maximaal te ondersteunen in elke zitpositie. In de praktijk betekent dat, dat het zitgedeelte lichtjes kantelt als u de rugleuning naar achteren drukt. Daarmee blijft het gekozen ondersteuningspunt voor uw bekken behouden. Al uw bewegingen op de bureaustoel, maar ook het opstaan en weer gaan zitten worden als het ware begeleid door uw ergonomische bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen zijn er in vele soorten en maten en modellen. Veel van die bureaustoelen zijn in ieder geval gemakkelijk in te stellen en bieden een basisondersteuning voor uw lichaam. Bij andere bureaustoelen gaat de ondersteuning een stuk verder met nog meer instelmogelijkheden. Goede bureaustoelen zijn ARBO-goedgekeurd. Verschillende van die stoelen voldoen aan de Europese richtlijnen voor bureaustoelen (NEN-EN 1335) wat u garandeert dat de stoelen verantwoord zijn. Een andere norm (NPR-1813) is gemaakt voor de vaak langere mensen in Europa.

De ergonomische bureaustoelen hebben verschillen in gebruiksgemak en gebruiksplezier, in comfort en techniek. De meeste ergonomische bureaustoelen zijn geproduceerd van duurzame materialen en zijn geschikt voor intensief en langdurig gebruik. De luxere, ergonomische bureaustoelen zijn er van “prettig verstelbaar” tot volledige innovatief.

24-uur bureaustoelen

De 24-uur bureaustoelen zijn speciaal ontworpen om 24 uur per dag gebruikt te kunnen worden. Deze stoelen worden veel gebruikt in bijvoorbeeld meldkamers of controlekamers, waar ploegen met wisselende diensten, er continu gebruik van maken. De prijs van een 24-uur stoel ligt vaak stukken hoger dan de prijs voor een normale kantoorstoel. De reden hiervoor is dat 24-uurs stoelen vaak luxer zijn uitgerust, om comfort te bieden voor de wisselende gebruikers. Ook zijn de stoelen geproduceerd met de meest duurzame materialen, om zo te kunnen garanderen dat de stoel een lange tijd meegaat.

Directiebureaustoelen

Directiebureaustoelen zijn comfortabel, hebben volop instelmogelijkheden en beschikken over een stijlvolle uitstraling. Wij hebben directiebureaustoelen in diverse modellen en in verschillende prijsklassen. We kunnen onze directiebureaustoelen indelen in drie segmenten: budget, design en ergonomie.

Bureaustoelen in diverse kleuren en stoftypes


Naast ergonomie en comfort is er nog een belangrijk punt waar een bureaustoel op uitgekozen kan worden. Dat is namelijk de esthetische waarde, ofwel design. Binnen dit kader speelt de kleur of het stoftype van de stoel een grote rol. Zo zijn er bijvoorbeeld stoffen die er leuk uit zijn, maar in de praktijk niet praktisch zijn. Vaak is de stof uitgekozen op het type gebruik. Zo is een 24-uurbureaustoel bekleed met een stof met een hoge martindale graad. Dit betekent dat de stof slijtvast en de stoffering dus extra lang meegaat. Het stoftype kan ook waardehogend zijn of juist bijdragen aan de esthetiek. Zo is een bureaustoel van leer ideaal voor een directiekantoor.

De andere belangrijke factor is kleur. De keuze van de kleur stoffering kan rusten op de stijl waarin uw kantoor of omgeving is ingericht of juist aangepast op de huisstijl van uw bedrijf. Binnen het brede pallet stofkleuren zijn er een aantal erg populair. Deze hebben wij speciaal even uitgelicht.

Populaire kleuren bureaustoelen

In de lijst hieronder staan de meest verkochte kleuren binnen ons assortiment bureaustoelen. Wat direct opvalt is dat dit rustige en koudere kleuren zijn. Het grote voordeel van dit spectrum is dat de uitraling van uw kantoor rustig blijft.

Zwarte bureaustoelen kopen

Zwarte bureaustoelen

De zwarte bureaustoel is meest voorkomende kleur. Het grootste voordeel is dat zwart bij bijna elke inrichting past. Dit is dan ook altijd de meest veilige keuze.

Grijze bureaustoelen kopen

Grijze bureaustoelen

Een grijze bureaustoel komt een stuk minder voor. Vaak valt grijs niet binnen het kleurenpallet van de fabrikant of is het een optie met een veel langere levertijd.

Blauwe bureaustoelen kopen

Blauwe bureaustoelen

De blauwe bureaustoelen zijn weer terug van weggeweest. Vroeger kwam deze kleur vaak voor op kantoren, na een tijdje van het toneel te zijn verdwenen, begint blauw weer zijn weg terug te vinden naar de werkplek.

Witte bureaustoelen kopen

Witte bureaustoelen

De witte bureaustoel is uitermate geschikt voor kantoorinrichtingen die modern zijn ingericht. Ook al is dit de meest chique kleur uit het rijtje, kleeft er toch een groot nadeel aan. Op wit is namelijk elk vuiltje of veegje zichtbaar.