Navigatie
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice
  • Levering in België!
  • Beoordeling: 9.6 | 46 beoordelingen

Categorieën

Een vies toetsenbord?

2019-11-25 13:27:30

Hoe vies is je toetsenbord?

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn dat het toetsenbord van je computer, laptop of tablet (snel) vies wordt. Maar wist je ook dat er op een vierkante centimeter gemiddeld 511 bacteriën rondhangen, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Arizona(UvA)? Dat zijn zo’n 260 bacteriën meer dan op een wc-bril! Het klinkt allemaal zo onschuldig, een vies toetsenbord. Dit is het echter niet. Als je pech hebt houd je er nog wat aan over ook! De onderzoekers van de Universiteit van Arizona stellen dat het regelmatig schoonmaken van een toetsenbord en muis met een desinfecterend doekje het aantal bacteriën sterk kan verlagen. Af en toe je handen wassen, kan ook geen kwaad.

Ziek door een vies toetsenbord

Vieze kantoren leiden tot 10 tot 15 procent minder productiviteit en 1,5 tot 2,5 procent meer ziekteverzuim. Daar draagt een vies toetsenbord dus ook aan bij. Ook al wordt het aangeraden om eens in de zoveel tijd eens met een desinfecterend doekje over het toetsenbord te gaan, is het niet onverstandig om eens de toetsen los te maken en deze grondig schoon te maken. Er blijft namelijk veel stof of ander vuil onder de toetsen liggen, zeker als je vlakbij eet of drink. Een bekend voorbeeld is de ‘’plakkende toets’’, die ontstaan is door dat er een glas frisdrank over het toetsenbord is gevallen. Dit soort problemen los je dus op door de toetsen los te halen en deze goed met wasbenzine (of een ander krachtig schoonmaakmiddel) te reinigen. Het is misschien veel werk, maar het is de moeite zeker waard.

Hoe voorkom je een vies toetsenbord/vieze werkplek?

Hoe voorkom je nou dat je een hele middag toetsen los zit te peuteren? Door rekening te houden met een paar kleine dingen kan je jezelf een hoop ellende besparen.

  • Probeer niet te eten of te drinken op je werkplek: Hoe behendig je jezelf ook schat, je morst of knoeit altijd wel wat over het toetsenbord. Eet je broodje of drink je drankje gewoon lekker in de kantine.
  • Was je handen: Precies zoals je moeder je vroeger zei. Hierboven kon je al lezen dat er op een gemiddeld toetsenbord zo’n 511 bacteriën zitten. Dus misschien is het ook handig om voortaan ná het typen je handen te wassen.
  • Schoon houden: Ga gewoon eens in de zoveel tijd eens met een vochtig doekje (vochtig, niet zeiknat dus)/ desinfecterend doekje over je toetsenbord. Dit kan al flink helpen!

Hoe maak ik mijn toetsenbord schoon?

Hoe maak ik mijn toetsenbord schoon? Kijken is vaak makkelijker dan lezen. Dus bij deze een kleine tutorial hoe je jouw toetsenbord schoon moet maken. Let wel op er zijn verschillende soorten toetsenborden, van mechanische tot laptoptoetsenborden. Dus zorg eerst dat je weet welk soort toetsenbord je hebt en kijk daarna welke schoonmaakmethode er het beste bij past!